téma / orbán

ITT A PÉLDA, HOGY LEHET LEGYŐZNI ORBÁNT

» » írás

20-30 ezer ember békés demonstrációja is bőven elég lehet az érdekérvényesítéshez. Az ok egyszerű: a népvezér egész tekintélye és tekintélyuralmi rendszere annak a látszatnak a fenntartására épül, hogy a nép vele van, őt támogatja és legfeljebb marginális csőcselék lehet, aki lázongani próbál a nagy többség akarata és az ő személye ellen. Ennek a látszatnak a lerombolásához már egyetlen olyan demonstráció is elég lehet, mely megtölti a Kossuth teret.


Orbán is úgy járhat, mint Cameron

» » írás

Egészen máshogy kell a közbeszédet alakítani nálunk is, ami európaiságunkat illeti. Nagyjából az európai integráció vagy a világháborúk folytatása között kell tudnunk választani. Ezen a téren pedig még sokkal több vesztenivalója van az ütközőzóna országainak, azaz nekünk kelet-közép-európaiaknak, mint bárki másnak Európában.


Jószerével nincs olyan, akinek van valamije, és törvényes úton érte el

» » idegen tollak

Az igazi nagy problémáink a rendszerváltás óta velünk élnek. A modernizáció, az átalakulás, a privatizáció óriási társadalmi károkat okozva ment végbe: a népesség nagyon kicsi része indult el felfelé, a nagy többség egyre jobban leszakadóban van. A politikusok az ország fenntarthatóságát nem tudták másképp biztosítani, csak külföldi segítséggel.


Orbán Viktor választása

» » írás

A két évtizede zajló hideg polgárháború veteránja képtelen volt felismerni a társadalmi béke évszázados esélyét. Hatalmába kerítette a harctéri pszichózis, ezért újabb meg újabb rohamokra vezényelte páncélosait...Aranyláz az elfekvőben

» » írás

Fájdalmas azt látni, ahogy a nemzet Katinkája az ő világszínvonalú teljesítménye mellé világszínvonalú feltételeket követel, miközben ha kicsit széjjelnézne az országban, látná, hogy orvosok, ápolók, szociális munkások és pedagógusok naponta nyújtanak világszínvonalú teljesítményt, ami mellé állandó egzisztenciális rettegést, betegségeket és jövőtlenséget kapnak.A mesterterv beválik

» » írás

És Finkelstein csapdájának fedele lecsapódott. A hatalom már hónapok óta készült erre a kampányra, titkosszolgálati jelentésekből ugyanis pontosan tudták, hogy nincstelen százezrek nyomulnak a magyar határ felé. Fölényes nyugalommal szemlélték a baloldal szónokait, amint azok kidagadt erekkel üvöltik, hogy a kormány hazudik, egyáltalán nincs is menekültprobléma, az egész bevándorló-kampány csak egy mocskos kommunikációs trükk.


Százmillió gallon olaj, százmillió euró és százmillió ember

» » írás

A nyár legizgalmasabb kérdései közül ebben az írásban hármat emelnék ki. A Fidesz és Orbán népszerűségének zuhanása vajon megáll-e? A Manchester City és a Paris Saint Germain folytatja-e a nagybevásárlást a játékospiacon? És mi lesz azzal a jelenleg egymillió emberrel, akik Észak-Afrikában várakoznak arra, hogy az Európai Unióba bejussanak?


A konszolidáció ígérete

» » írás

Nyakig gázolnak a korrupcióban, térdig gázolnak a hazugságban, a szociális uszításban és a polgárháborúban. Kommunikációs trükkök százait és ezreit dobják be hétről hétre, hogy a magyar ember szabadságharcot, rezsicsökkentést és nemzeti büszkeséget lásson ott, ahol semmi egyéb nincs, mint cinikus pszichopaták gátlástalan zsákmányszerzése.