Már az oroszok spájzában vagyunk?

» » írás / 

A Yandex-gate lehet az első konkrét bizonyíték arra, amire egyre több gyanús ügy már elég egyértelműen utalt.

 

Például a CEU leszalámizása is elég nyilvánvaló módon elsősorban Putyin érdeke volt, mivel ezen az amerikai egyetemen kiemelkedően sok orosz, illetve volt szovjet területről érkező (grúz, stb.) diákot képeztek, gyakorlatilag Putyinnal szembeni ellenzéki elitként. A szentpétervári egyetem pár nappal korábbi megszüntetése kapcsán azonban akár úgy is tűnhetett, mintha a magyar kormány magától követné a putyini mintát és nem utasításra járt volna el. A Yandex-gate azonban tárgyi bizonyítékként igazolhatja a korábbi gyanút. Ezt az ügyet a legsürgősebben tisztázni kell, mert beláthatatlan következményekkel járhat.

 

Azonban az ellenzéki pártok még mindig nem beszélnek államcsínyről azon egyre sokasodó ügyek kapcsán, melyek Paks2 óta tendenciáikban arra utalnak, hogy a kormány idegen érdekeket szolgál. Ami legalább ilyen furcsa, az értelmiség megmondóemberei is mintha némák lennének és képtelennek tűnnek kimondani az evidenciát. Bár ehhez már az egyéni véleménynyilvánítás kevés, mert ez nettó közügy és minimum ismert személyiségek közös fellépésére lenne szükség, hogy felszólítsák a parlamenti pártokat és a kormányt, hogy tegyék a dolgukat, alkotmányos kötelességeik szerint. Ha az értelmiség sem lép, akkor ki fogja megállítani Moszkvát és Felcsútot? Vagy Amerikát... mert ők is bármikor beáldozhatnak minket a nagyhatalmi játszmában, ahogy 56-ban. Ezzel kapcsolatban se legyenek illúzióink.

 

Egy kormánynak ilyenkor a parlamenti demokráciában úgy kell működnie mint a biztosítéknak a házunkban: jobb ha kimegy mintha az egész ház leég. Az ország háza... Ezért őrültség megtalpalni a biztosítékot. Márpedig egy ilyen ügyben mint a Yandex-gate nemcsak a nyugati, de magyar sztenderdek szerint is ki kell mennie a kormánybiztosítéknak. Ha nincs megtalpalva... Hátha még nem késő és ezen a szinten még működik a rendszer. Ebben kéne bíznunk. Ne kívánjuk, hogy a népnek kelljen lépnie, ne várjuk meg az utolsó utáni pillanatot, mert akkor nem kevés vér szokott folyni.

 

Frissítés:

Az orosz kód azonnali eltüntetése a nemzeti konzultáció weboldaláról ugyanúgy nem válasz a felmerült alapvető kérdésekre, ahogy egy bizonyíték gyors eltüntetése sem cáfolat, hanem inkább megerősíti a gyanút. Az ügyben teljes körű átvilágítás lenne szükséges. Kérdés persze, ki végezhetné el ezt az átvilágítást.

 

TrollParádé:

comments powered by Disqus