Kedves Labrisz Leszbikus Egyesület!

» » írás / 

 

Varga Máté vagyok, a hétfőn tartott tüntetés egyik szervezője. Először is szeretném nektek megköszönni a nyílt leveleteket, illetve jelzem, hogy az alábbiakban olvasható vélemény kizárólag a sajátom, szervező társaimét nem tükrözi.

 

Bevallom, mióta először olvastam leveleteket, rengeteget gondolkodtam. Álmatlanul hánykolódtam az ágyban, a BKV-n utazva többször kerülgetett a sírógörcs, néha már uralkodni sem tudtam magamon. Ilyenkor az érzelmek felülkerekedtek rajtam, ekkor sírtam is. Pszichológusommal arra kellett rájönnünk, hogy ezek bizony a belátás könnyei voltak. Égette a szívemet az igazság, ami a leveletek okán nyert bennem bizonyosságot. Ezért hálás vagyok nektek.

 

Elnézést szeretnék tőletek kérni, ugyanis ti, feministák az összes létező nő nevében szóltok. Így, amikor Antoni Rita és harcostársai a szexista nyelvezetet nélkülöző, pusztán a jóindulat, ráció és emberség hangján kértek bennünket arra, hogy ne biztosítsunk platformot egy “egomán, megalomán, löttyedt faszú, a hatalmat ajzószernek használó gecinek”, alias Puzsér Róbertnek, mi bizony hibát követtünk el amikor mégis hagytuk őt beszélni. Mi,balga módon továbbra is a szólásszabadságban és az ügyek mentén való szerveződésben hittünk függetlenül attól, hogy felszólalóinknak egyéb kérdésekben mi a véleménye. Ez butaság volt. Puzsérnak nyilvánvalóan nem járhatott volna platform sehol, sőt  az eseményen egyenesen Orbán Viktor, Vlagyimir Putyin és Puzsér Róbert ellen kellett volna tüntetnünk, hiszen a társadalom 50%-át képviselő Antoni Rita és társai erre presszionáltak minket.

 

Egy tüntetés során elvégre nem az a fontos, hogy képesek legyünk megszerveződni egy bizonyos ügyet képviselve, amely ügy egyébként éppen a legégetőbb problémák közé tartozik Magyarországon, hanem az, hogy a felszólalóknak ne lehessen olyan véleménye női kvótát, politikai korrektséget, gender studies-t érintően, amivel egy végtelenül nyitott és toleráns csoport nem ért egyet.

 

Bevallom, félreértettük a pár napja még fenyegetőnek tűnő hangokat, akik magán és nyilvános platformokon egyaránt zsarolásnak tűnő módszerekkel próbáltak minket jobb belátásra bírni. Ők valójában az igaz ügy oltárán szerettek volna bennünket egyengetni utunkon és sajátos módszereikkel azt kívánták elérni, hogy a lehető legjobb tüntetést szervezzük meg. Tán, mint az Iszlám Állam dzsihádistái, akik a fegyverrel pusztán meggyőzni akarják a másként gondolkodókat, nőket, melegeket, liberálisokat, ateistákat. Amikor személyes zsarolásokat, illetve az esemény megzavarását célzó fenyegetéseket kaptunk, valójában csak jobb belátásra akartak minket bírni a tolerancia élcsapatai.

 

Többségi férfiként tehát szeretnék tőletek elnézést kérni. Meggondolatlanok és ostobák voltunk, ígérem ez többé nem fordul elő. A továbbiakban hallgatni fogok Antoni Ritára és elvtársaira, akik kizárólag a szeretet és megértés hangján szóltak hozzánk és akikkel hiba volt nem egyetérteni, hiszen ők a társadalom 50%-át képviselik, akár szeretné az 50% azt, akár nem. Ha mostantól bármikor politikailag inkorrekt módon viccelődnék, vitáim során megfeledkeznék a 'trigger warningról'  vagy éppen nem értenék egyet valamiben az igaz utat hirdető szektátokkal, ígérem szorítani fogok egyet a hímtagomra szerelt vezeklőövön és az majd ismét az egyetemes igazság útjára terel majd engem.

 

Üdvözlettel,

 

Varga Máté

TrollParádé:

comments powered by Disqus