A prostituált-kérdésről

» » írás / 

 

Sokan szeretnék megváltoztatni a 'legősibb mesterség' státuszát a társadalomban. Én leginkább a baloldali értelmiséggel állok kapcsolatban, és rajtuk keresztül találkozom véleményekkel a témában. Mivel ezek a vélemények sok esetben - szerintem - köszönőviszonyban sincsenek a valósággal, és mindenki hűvös akadémikusként a katedráról "kutatja" a témát, vagy vérgőzös kiáltványokat fogalmaz meg, gondoltam írok a saját tapasztalataim alapján a kérdésről.

 

1. Hogyan kerültem kapcsolatba a témával? 

18 évesen az első barátnőm, akivel az első szexuális élményeim voltak, egy fiatal (18) prosti volt. Először munkaidőben, majd azon kívül 'ingyen' is találkozgattunk.

Azóta eltelt 20 év, és nagyjából 100 prostinál jártam. Mindig érdekeltek az emberek, így a legtöbbjükkel beszélgettem is, az aktus előtt vagy után, hogy miért, hogyan került ebbe a szakmába, hogy érzi magát. Már itt le kell írnom hogy a prosti == rabszolga ritkán igaz a tapasztalataim alapján.

További alap a véleményemhez hogy egy közeli rokonom szintén lelkes nőbarát, és szintén több mint 90 lánynál járt már. Az ő történeteit is meghallgattam, neki szintén volt prosti barátnője, akinél ráadásul ott lakott fél évig - abban a lakásban ahol a lány dolgozott is.

Még egy adalék: gyerekkori barátom egy nagy, neves és régi magyar hostess-közvetítő tulaja és vezetője, aki egy évtized óta lányokkal/nőkkel foglalkozik. Az ő történeteit is ismerem. Dolgoztam a rosszlanyok.hu-nak egy időben, onnan is vannak sztorijaim.

 

2. A prostik 

Az első nagy hiba a 'tudományos' és 'értelmiségi' közbeszédben a témáról az, hogy a prostikat egységes csoportként kezeli, akik mind ugyanazt az életpályát és szakmai utat járják be.

Pedig a prostik jól elkülöníthető csoportokat alkotnak:

 

2.1

Az 'útonállók' a legalsó csoport, akiket a főutak mentén, illetve a türelmi zónákban lehet látni, rikító tangában 'rodázni' fel-alá. Ők azok, akikre általában ráillik a ballib közbeszéd prosti sztereotípiája: alacsony származású, az életük felett kevés kontrollal rendelkező emberek, akiket gyakran kihasználnak a stricik, droggal etetik őket, kvázi-fogságban élnek, napi normára (pl 50.000Ft) dolgoznak, ha nem csinálják meg verést kapnak.

Fontos kiemelnem, hogy ezek a szörnyű körülmények még az útonállóknak is csak a kisebb részére (10-30% lehet) igazak. Gyakran láttam azt, hogy valójában a ravasz prosti az úr a strici felett, és egyre gyakrabb az önálló utcai prosti, akinek nincs stricije. Több olyannal is találkoztam, akik családanyák és férjük tudtával és segítségével (nem pedig a kényszere alatt) álltak ki szopni a sarokra.

 

2.2

A középső és - magyarországon - a legnépesebb csoport a 'casual', lakáson dolgozó prostik. Ők egyedül vagy több másik lánnyal együtt bérelnek egy lakást (vagy a saját lakásukat használják erre) és ott fogadnak kuncsaftot.

Itt többnyire óradíjas alapon nyújtják a szolgáltatást, 5.000-15.000 egy óra, szimpátia, népszerűség stb. alapján. A lányok maguk döntenek a munkakörülményeikről, maguk döntenek hogy kinek milyen szolgáltatást hajlandóak nyújtani (egyáltalán hajlandóak-e)

Stricik nincsenek, ezeknek a lányoknak jórészt 'barátaik' vannak, akiknek önszántukból fizetnek a védelemért, de túlnyomórészt az sincs. Itt még gyakoribb, hogy a lény párkapcsolatban él, és a barátjával konszenzuális alapon vágnak bele ebbe a vállalkozásba.

Bár erről nincs konkrét adatom, de szerintem több casual prosti van mint útonálló.

A casual prostik havonta többszázezer forintot, budapesten általában 500.000-1.000.000 közti összeget keresnek, adómentesen, míg a lakás és a "munkahelyi balesetek" rezsije 1-300.000 Ft egy hónapban, igényességtől függően.

A rosszlanyok.hu, beszamolok.com pl. ilyen lányokat hirdet.

 

2.3

A felső réteg egyik fele a luxusprostik. Ők címlaplány megjelenésű, a külsejükre rengeteg pénzt költő, többnyire értelmiségi, diplomás nők. Elsősorban az elitet, és a külföldről ideérkező üzletembereket szolgálják ki. Több nyelvet beszélnek, láttam már jogi diplomával is luxusprostit.

Őket kiközvetítik, így itt megint belép a strici a képbe. Ez azért van, mert az ilyen lányok futtatásához jó kapcsolatok kellenek a magas körökben. Gyakran politikusokhoz járnak el, akik nem keresgélhetnek újsághirdetésben és weboldalon, nekik olyan lány kell, aki nem fecsegi ki az intim titkaikat.

Ezek a lányok napi max. 1 emberrel mennek el, általában egész estés randik formájában. Kísérőként elmegy az úriemberrel egy állófogadásra, majd egy jó vacsora, egy fürdés a jacuzziban és aztán szex ami belefér.

Egy ilyen estéért a prosti 300 és 2000 euró közt kap általában. Volt olyan lány, aki egyetlen alkalommal volt egy arab üzletemberrel, aki annyira jól érezte magát vele, hogy utána vett neki egy új mercedest és egy céget ami 5 működő üzlettel bírt budapesten, hogy 'valamiből tudjon tankolni a kocsiba'.

 

2.4

A felső réteg másik fele a bérbarátnők. Ők olyan lányok, akik eljátszák egy férfinek hogy a barátnőik, havidíjas alapon. Ez a havidíj 300.000-től megy felfelé, a lány képességei szerint. (általában havi 5-600.000)

Ezért cserébe elmennek a fickóval moziba, színházba, sörözni, nyaralni, és persze szexelnek is vele. Mással pedig nem. (vagy legalábbis ezt állítják :) )

 

Pszeudo-prostik:

 

2.5

A bérbarátnők következő fokozata a sugarbaby. Ő az a széplány, aki a társa tudtával - vagy anélkül - a társa pénzéért, társadalmi pozíciójáért van vele elsősorban és csak másod - vagy sokad - sorban szerelemből.

A puncs.hu kifejezetten erre szolgáló társkereső. A sugarbaby-t már nem hívjuk prostinak, de valójában ő is pénzért/befolyásért ad gyengédséget és szexet. 

Innentől pedig elfolynak a határok, hiszen a legtöbb nő bevallja, hogy a gyerekei felneveléséhez nem árt ha stabil egzisztenciájú a férje, és a párválasztásban a férfi egzisztenciája szerepet játszik nála. Ez teljesen logikus és rendben is van.

 

2.6

Pszeudo-prostik az erotikus masszőzök. Ők pénzért masszíroznak (ami legális és morálisan elfogadott amíg a genitáliát nem masszírozzák) de ők bevállalják hogy nem csak a talpamat nyomkodják meg, hanem a farkamat is meghúzogatják a végén.

Ez a szakma általában átmeneti. Egészségügyi dolgozók, hivatásos masszőzök és jógás-tantrás hölgyek vágnak bele a több pénzért, majd hamarosan, néhány tucat pénisz kielégítése után rájönnek, hogy sokkal kényelmesebb ha már nem is kell masszírozniuk csak simán szexelni, még több pénzért.

 

2.7

A stripper lányok. Ők a jó külsejű, night-clubokban táncoló, és pénzért az ügyfél előtt meztelenre vetkőző és az ölében vonagló lányok.

Általában büszkék rá hogy "ők nem prostik" és ennek megfelelően eleinte nem is lehet szexelni velük. Később ez gyakran megváltozik.

 

2.8

Pornós lányok. A pornófilmek szereplői. A társadalom egyik nagy átverése ez: ha pénzt kapsz a szexért és kamerára is veszed a dugást, az legális, de ha nem veszed kamerára, akkor illegális.

A pornós lányok pénzért dugnak. Prostik. És kamerán kívül is megkaphatóak pénzért. Michelle Wild, Kelemen Anna, Sandra Iron, Monique Cuvet mind elmentek 1-2 órára 50-100.000ért a maguk idejében.

 

2.9

Modellek/hostessek. Fürdőruhában, fehérneműben pózoló lányok. Általában belépő szint a későbbi prostituálódáshoz. (kivéve persze ha Palvin Barbi lesz 1millióból 1 lányból)

 

2.10

Az 'amatőr-prostik'. Ők azok a lányok, akik fizetés-kiegészítés céljából vadásznak partnereket párkereső oldalakon. Itt kiválasztanak olyan helyes, számukra vonzó férfiakat akik hajlandóak fizetni is azért hogy lefeküdjenek velük, így 'két legyet ütnek egy csapásra'.

Azért amatőrök mert nem kizárólag ebből élnek, nem hirdetik magukat, nem fogadnak ismeretlen embert, csak akit már ellenőriztek.

 

2.11

A férfi prostik. Utoljára hagytam a csoportot, bár valódi kurvák, de velük semmi személyes tapasztalatom nincs, nem is ismerek egyet sem. Tény azonban, hogy a hirdetések száma alapján a prostituáltak 15-20%-a férfi (rosszlanyok.hu). Őrájuk vajon mennyire igazak az aggodalmas sztereotípiák?

 

 

Összefoglalva, látható hogy eléggé különböző csoportjai vannak a prostituáltaknak. A prostitúcióról szóló elrettentő és embereket felháborító cikkek nagy része a 2.1-es pontban említett csoportnak is a legalsó szintjét vizsgálja, ami valószínűleg a szexmunkások töredék %-a, de biztosan 10% alatti.

 

 

3.  Szex pénzért?

 

A prostitúció miatt aggodalmaskodók egy része abból indul ki, hogy a szexualitás valamiféle szakrális tevékenység, és emiatt nem végezhető munka-szerűen. Nem végezhető más javakért cserébe, kizárólag akkor ha mindkét fél egyenlő mértékben végtelenül kívánja.

Egy ilyen, vallásos hiedelemmel nehéz vitába szállni. Az egyetlen értelmes gondolatom ide az, hogy aki így gondolja, engedje meg hogy más ezt máshogyan gondolja.

Ezzel a hiedelemmel gyakran együtt jár az az elképzelés is, miszerint a szexuális vágy valaki iránt vagy végtelenül vonzó vagy végtelenül taszító. Ez egyszerű téveszme. Ez nem bináris rendszer, hogy valakit vagy őrülten kívánok, vagy undorodom tőle. Ez egy skála, amin elég jól behatárolható hogy a másik ember mennyire vonzó szexuálisan. Szép példa erre a mindenki által ismert "józanul nem feküdnék le vele, de 3 ital után már igen".

A két koncepció ötvözetéből áll össze egyes véleményformáló emberek fejében az a gondolat, hogy a prostituáltak kizárólag olyan ügyfelekkel szexelnek, akiktől undorodnak. Hiszen igazán szeretni és kívánni úgyis csak egy embert lehet, és ebből következik hogy mindenki más érintése visszataszító és borzalmas lealacsonyítás. Ilyen szörnyűséget valaki pedig csak akkor csinálhat pénzért, ha a gonosz emberek rákényszerítik.

A valóság egészen más. A prostik ügyfelei nagyrészt családos férfiak. Nagyrészt jó egzisztenciájú, ápolt, középkorú 30-50 közötti férfiak. A büdös, koszos, low-class emberek egyszerűen nem engedhetik meg maguknak hogy egy szexre rendszeresen kiadjanak 5-10-20ezer forintot, és ha évente egyszer mégis nagy ünnepet csapnak, akkor is a saját osztályuknak megfelelő lányhoz mennek ki a szemétégető mellé a kockaladával.

Azt is érdemes elfelejteni hogy a prostihoz járók valamiféle torz, társadalomból kirekesztett gonosz perverzek. Nem így van, általában teljesen normális értelmes emberek.

Mivel jórészt családos emberekről van szó, ezeket valaki már találta annyira vonzónak hogy hozzámenjen feleségül vagy akár gyereket is szüljön neki.

Mindebből az következik, hogy a prostik igen gyakran vonzónak találják az ügyfelüket. Nem 10ből 10es szinten nyilván, nem lesznek azonnal őrülten szerelmesek. De mondjuk úgy, hogy az ügyfelek jó részének kellemesnek találják a társaságát, vagy lagalábbis nem 'rossz' vele lenni. (sok példát tudok h a prosti barátkozott vagy párkapcsolatot kezdett ügyféllel)

Ebből pedig következik hogy nem szükséges 'kényszeríteni' egy nőt hogy prosti legyen. A legtöbb (90%) akivel beszélgettem önmaga választotta ezt a munkát. 

Nagyon fontos megérteni, hogy ez a tevékenység nem egy szörnyű, démoni pokol, hanem egy aránylag szabad és KÖNNYŰ munka, sokkal kevésbé nehéz mint általában a 8 órás munkahelyi munka. (természetesen akit kényszerítenek rá, az pokolnak éli meg) 

[Itt fontos megjegyeznem a különféle 'kutatásokra' reflektálva: minden tiszteletem a jogvédő szociológusoké, de gondoltatok már arra hogyha odamentek egy prostihoz azzal hogy a prostitúció szörnyűségeiről szeretnétek kutatást végezni, akkor a lány netán hazudni fog? Azt feltételezni hogy ezek a lányok mindig az igazat és csakis az igazat mondják nektek... Hát kb. akkora naivitás, mint a migránsokat európai értékek után sóvárgó képzett tömegnek hinni.]

Én a magam részéről - és sok férfi ismerősöm is - végeznénk szexmunkát, ha lehetne, és megfelelően megfizetnék. A szeretőim - akikkel ingyen és kedvtelésből voltam együtt - a legtöbbször nem voltak őrülten vonzó nők, akikre úgy vágytam mint még sosem, mégis jó időket töltöttünk az ágyban.

Nekünk erre nincs lehetőségünk, mert átlagos férfiakra nincs szüksége a szexiparnak.

 

4. A prosti életutak

 

Az 'útonálló' lányok egy részére igaz, amit a ballib közbeszéd tart úgy általában a prostikról. Őket a strici kvázi megvásárolja a szüleitől (vidéki zsákfalu, 10 gyerekes cigánycsalád, vagy mélyszegénységben élő kárpátaljai magyaroktól)

Az első barátnőm akit említettem szintén így került pestre. Akkori naivitásomban meg is akartam venni őt, hogy 'felszabadítsam', 1998ban 400.000 forintot ért. Akkor még nem gondoltam rá, hogy egy 18 éves, végtelenül naív és buta, amúgy funkcionális analfabéta lány, egy 2 éves gyerekkel a karján miből fog pénzt keresni.

Az ilyen 'slave' lányok életútja nehéz, általában drogoznak is. Hamar meghalnak, vagy már egészen fiatalon olyan rondák lesznek, hogy már nem hoznak pénzt, és irány a hajléktalanszálló. A témát illetően tényfeltáró anyag a MegaSound System zenekar klasszikus "Egy kurva két dologra jó" c. száma.

A 'útonálló' lányok egy másik, nagyobb része önként van jelen. Vagy ismert egy stricit és jelentkezett az állásra (mert például a tescoban lenni árufeltöltőnek 80.000ért, kemény fizikai munkát végezni sokkal rosszabb, mint szopni/dugni havi 300.000ért), vagy a férjével/barátjával találták ki, esetleg teljesen egyedül menedzseli magát. Az ő esetükben több kilépési pont is van, általában simán abbahagyják.

Az 'útonállók' egy része feljebb tud lépni karrierben, és otthagyja a stricijét, és 'casual' lakásos prosti lesz. (2-3an összeállnak a sarokról és belevágnak)

A 'casual' prostik általában valami belépő-szakmával indulnak a pályán. Ezek a szakmák a szexualitáshoz vagy az emberi testhez kötődnek. Gyógytornászok, masszőzök, eü-dolgozók (akik hozzászoktak idegen emberek testi közelségéhez), meg pszeudo-prostik, modellek, hostessek, stripperek stb. Casual prostiként akkor lép ki amikor akar, de általában azért csapdába kerül, mert hozzászokik a könnyű munkához, napi pár óra, amivel 5-6-700.000et is megkeres, és mikor abbahagyná, akkor rájön hogy mehet vissza műkörmöslánynak vagy pénztárosnak tizedennyiért 3x ennyit dolgozni.

Persze az összes prostira egyaránt igaz a 'pretty woman' opció, bármikor találhat egy ügyfelet akivel összejöhet hosszútávra.

 

5. A kényszerítés mégegyszer

 

Üzleti alapon szeretném közelíteni a 'kényszerítjük a prostit a szexre' témát. Azért is kevés az ilyen példa, mert hosszútávon anyagilag nem éri meg. Ezt csak a legprosztóbb bűnözők csinálják, és nem is nagyon működőképes.

Miért?

Először is, nehéz valakit hosszú távon kényszer alatt tartani úgy hogy teljesíteni tudjon. Nem véletlen hogy már évszázadok óta nincs rabszolgaság - nem azért mert egyenlőség meg  emberi értékek bullshit, hanem mert anyagilag nem kifizetődő. 

Fontos tudni, hogy a hosszútávon tervező prostik állandó, visszajáró ügyfélkört építenek, ami biztonságos, kiszámítható és emberileg is kellemesebb.

Nah a kényszerprosti ilyet nem tud. Ő nem nyújt jó szolgáltatást, egy ügyfél legfeljebb egyszer megy el hozzá, többet biztos nem. És mivel az ügyfelek száma véges, az ilyen lányok hamar kifutnak, nem lesz aki pénzt fizessen azért a minőségtelen szolgáltatásért amit kényszerből árul.

Másodszor: nehéz kényszer alatt dolgoztatni valakit aki napi 5-10-20 emberrel kerül beszélőviszonyba. Mivel a prostik ügyfeleinek egy jó része jóérzésű ember, előbb-utóbb jön valaki aki legalább a rendőrséget értesíti a dologról.

Harmadszor: a rendőrség rendszeresen ellenőrzi a prostikat. (néha persze nem csak ellenőrzi) Mindenesetre hamar kiderül hogy baj van.

Mindebből következik hogy a kényszerprostitúció egy marginális területe lehet a szexiparnak. Nagyon kevés pénzt lehet elkérni érte, titokban kell tartani így csak a társadalom alsó rétege számára működhet. Egyszerűen nem éri meg a rengeteg vesződség.

 

6. A kényszerítés harmadszor

 

Az előző pontban leírtakat megfordítva láthatóvá válik, hogy hosszabb távon az képes prostitúcióból megélni, aki szereti amit csinál.

Aki képes rá emberileg, hogy az ügyfeleivel jól érezze magát, az olyan szolgáltatást képes nyújtani, amiért visszajárnak az ügyfelek. Belőlük kiépítheti az állandó ügyfélkört, akiket jobban megismer, közelebb kerülnek egymáshoz, még jobb szolgáltatást tud nyújtani.

Amelyik prosti pedig erre nem képes, vagyis utálja amit csinál, az hamar otthagyja. vagy drogozni kezd, hogy el tudja viselni, de üzletileg akkor is bedől.

 

7. Mit akar az ügyfél?

 

Bármilyen meglepő lehet a hatásvadászok számára, az ügyfelek túlnyomó része nem 'rapist', nem erőszakoló fajta. Természetesen nyilván van ilyen is, aki a partnere kiszolgáltatottságát élvezi, de annak kiélésére a bdsm játékok sokkal hatékonyabbak, főleg mert a prostik java nagyon határozott és önálló nő, akikre nem nagyon tudod az akaratodat rákényszeríteni ha ő nem szeretné. A prosti keményen ordít, kiabál, megver, megrugdal, utánad küldi a stricit, ha olyat próbálsz vele tenni, amit nem akar.

Az ügyfeleket a változatosság, az erotikus kalandozás és az intimitás ígérete vonzza a prostihoz. A prosti egy olyan különleges nő, aki jó eséllyel jobban tudja hogy te mit szeretnél mint te magad. 

De a legfontosabb hogy - szinte - biztosan megkapod tőle amit szeretnél, és nem kell hosszas, fárasztó vagy kilátástalan udvarlási ceremóniákon, sörözéseken, mozikon, bájcsevegéseken átesni előtte. Nem szükséges kitenned magad a nők általi megalázásnak. Ő egyszerűen kedvel téged ahogy vagy - vagyis ezt jól el tudja hitetni veled.

A személyes ismeretségi körömben jellemzően alacsony önbecsülésű, szerény, középosztálybeli, diplomás emberek járnak prostikhoz. Olyanok, akiket sok csalódás ért a női nem részéről. Sok esetben csak az intimitás és gyengédség miatt, nem is a szexuális kielégülésért mennek. Egy barátom abból csinált jól menő üzletet, hogy kitalálta a "beszélgetőtársat" - egy szép lány/nő, aki hozzád bújik, beszélget, de nem vetkőzik és nincs szex. Óriási rá a kereslet. Ebből is látható hogy a tesztoszterontól tomboló, bárben forgó szemű rapist férfiállatok mennyire nem jellemző ügyfelek a prostiknál.

 

8. Legalizálás?

 

A prostitúciót mindkét irányból támadják. Jobbról a morál nevében tiltanák be. Balról pedig azt a nézetet erőltetik, hogy a prostitúció kényszer és rabszolgaság.

A jobbos véleménnyel kapcsolatban: mivel prostitúció valamilyen formában mindig is létezett, morális alapon tiltani ostobaság. Talán a morált kéne felülbírálni.

A baloldali/feminista vonalon pedig két motivációt látok: egyrészt a kéretlen és agresszív segíteni akarást olyan helyen is ahol nem kellene, másrészt az irigységet. Egy átlagos, sztereotípan nem túl vonzó külsejű frusztrált feminista, sorvadt szexuális élettel érthetően mérges valakire, aki épp a jó külsejével, testével és a lelki erejével ennyi pénzt keres. Emellett könnyű és olcsó megoldás a prostitúció kérdése arra hogy a feministák férfi-gyűlölő szárnya belerúghasson a férfiakba.

Ha pedig a betiltás működésképtelen és soha sehol sem működött, akkor legális keretek közé kell szorítani ezt a tevékenységet, amiből minden résztvevő és maga a társadalom is profitálna.

 

9. Stricik vagy menedzserek?

 

A stricit mint legdurvább szitokszót sokat hallom mostanában feministáktól. Az ordító, tetovált strici, mint emberkereskedő, rabszolgatartó, aki drogfüggőségen tartja és rendszeresen veri a kurváit, miközben az összeszopott pénzből aranyláncokat és luxusautókat vásárol magának, szép manifesztációja a 'férfinak' - a férfigyűlölet terjesztői szerint.

Azonban a már több helyen hangsúlyozott érvek mentén ez a stricik kisebbik része. 

Miért van szükség a stricire? Röviden a strici biztosítja a prostituált munkakörülményeit, védi a lányt. A strici miatt nem távozik a kigyúrt ügyfél fizetés nélkül a 40 kilós kurvától, a strici miatt nem bántalmazzák a kurvát, a strici miatt állhat kinn a placcon. Azonban a legális prostitúció világában nem lenne szükség stricire ebben a formában. Épp azért létezik a strici, mert az egész biznisz illegális, emiatt nem védi a törvény a kurvákat, így az alvilágnak magának kell megvédeni.

Miért van szükség menedzserre? A prostitúció nem utcai köreiben is bizony hasznos egy üzlettárs. Amíg a kurva foglalkozhat azzal egész nap hogy tökéletes legyen a külseje, szoliba, fodrászhoz, műkörmöshöz, jógaórára stb. jár, és az ügyfeleket kényezteti, addig a menedzsere marketinget végez, ügyfeleket szerez. Online marketing, vagy vállalati eseményeken való ügyfélszerzés? Jogi ügyek, adózás stb intézése? Menedzser. És minél feljebb megyünk, ez annál fontosabb. Vajon egy gyönyörű, de butácska 20 éves playmate lány hogyan szerezne magának gazdag és befolyásos politikusat, üzletembereket ügyfélnek? Hol találkozna velük, a műkörmösnél vagy a panelház aljában a szoliban?

 

 

10. Igaz történetek - The Bad

 

- A már említett első barátnőm is ilyen. Őt megvették a szüleitől és kvázi akarata ellenére pestre hozták egy kis faluból. Azt sem tudta megmondani hogy pontosan hol lakik, ahhoz a helyhez képest sem ahová kiállították.

Szerencse volt a szerencsétlenségben hogy imádott szexelni, és mindig kérdeztem hogy nem bántják-e az ügyfelek, és mindig mondta, hogy nem, nagyon aranyos fiúk mind, és nagyon jókat élvez velük.

- Jártam egy útonálló prostinál, aki késő éjjel óvakodott ki egy prostis sarokra, miután a hivatásosokat már beszedték. Azt mesélte hogy a közelben él, egyedül neveli a beteg kisfiát és kevés a pénze. Borzalmasan rossz szolgáltatást nyújtott, érezhető volt hogy utálja magát ezért hogy kiállt szopni pénzért. Nem is láttam kint 1-2 hétnél tovább.

- Egy másik útonálló prosti szopás közben egyszercsak felült és hisztériázni kezdett, hogy ő ezt az életet nem bírja tovább. Mindenféle idegen férfiak farkát kell bekapnia, folyton csupa geci lesz, meg minden. Kérdeztem tőle, hogy mire gondolt amikor kurva lett? Miért nem megy el más munkába? Az volt a válasz hogy nem szeret dolgozni. Annyira voltam együttérző, hogy kifizettem a félbemaradt aktusért is és nem szóltam a striciknek hogy rosszul dolgozik.

- A rossz prostiknál a time-pressure jelenség gyakori, vagyis hogy folyton mondogatják hogy idő-idő-idő. Ezzel spórolják el a szolgáltatást. Voltam egy csajnál aki előre szólt hogy 15 perc. Azután elnavigált a helyére, az odaút 6 perc volt, így összesen 3 perc maradt a vetkőzésre/beszélgetésre/aktusra. Nyilván nem történt a valódi szolgáltatás.

- Egy Évike nevű lány volt az adott türelmi zónában a legnagyobb sztár. Imádta a munkáját, olyan lelkes volt mint senki más, nem nézett se időt se pénzt, csak csinálta lelkesen. Mi is szerettük és többször jártunk nála. Egy alkalommal amikor nála jártunk belekezdtem volna a témába, mikor felbukkant egy rendőrautó. Gondoltam na most baj lesz. A rendőr csak annyit mondott nekem meg a haveromnak hogy kopjunk le. Leléptünk. Még láttam a visszapillantóban ahogy Évike a rendőr elég guggol a biztos úr pedig húzza le a zipzárját.

- Egy vidéki prostinál jártam, akivel dumáltam aktus előtt. Elmesélte, hogy elhagyta az 'ura' és ottmaradt a kislányával és egy jó nagy jelzáloggal a házon. Kifeküdt a vonat elé a kislánnyal, majd az utolsó pillanatban meggondolta magát és elhatározta hogy prosti lesz. Nem volt jó vele.

- Rokonommal esett meg, hogy egy igen kelletlen lánynál járt a lakásán. A rokonomnak meg nem volt megfelelő erekciója, mert a lány nem viselkedett izgatóan. Erre a lány kiült az ágy szélére, és zokogni kezdett azzal a szöveggel hogy "Látod, én még kurvának is szar vagyok".

 

11. Igaz történetek - The Good

 

- Egy útonálló lánynál voltam budán. Elmesélte, hogy a férje taxis, és ő vigyáz rá, együtt találták ki hogy legyen prosti, mert izgi meg minden. És hogy tök jó fejek a kuncsaftjai. Mondanom sem kell, remekül szórakoztunk mindketten, neki is volt orgazmusa és még pénzt is keresett.

- Voltam egy szilikonos, igen szép 'casual' lánnyal, akivel utána üzletről is beszéltünk. Ő tíz éve volt prosti, és ezalatt vett négy lakást magának meg betársult egy cégbe. Mondta hogy még fél év és visszavonul és már csak a cégével fog foglalkozni.

- Egy másik lány akinél a lakásán jártam többször, bortermelő, van egy kis borászata vidéken. Rendőrnő volt azelőtt, majd prostiként pénzt halmozott fel, így vette meg a borászatot. De a szakmát kedvtelésből tovább csinálta, mert 'szereti a jó faszokat'.

- Előfordult, hogy lakáson voltam egy lánynál, és aktus után meghívott sörözni a közeli pubba. Dumáltunk vagy 2-3 órát és utána visszamentünk még egy szexre - ezt már ingyen.

- Legénybúcsúmra kaptam egy prostit, egy idősebb nőt. Egész éjjel együtt voltunk. Annyira tetszett neki az egész helyzet, hogy többször élvezett el mint én.

- "Vikinéni" - az a kedves 40es hölgy, akit chaten ismertem meg és 'hobbikurva' - saját bevallása szerint. Ő azt mondta hogy azért kér pénzt a szexért hogy szexelhessen fickókkal, így könnyebb összehozni, jobban megértik. Nem volt konkrét ára, kb. becsületkassza volt.

- Két olyan lánynál is jártam akik a főiskolai/egyetemi tanulmányaikat fizették prostitúcióból

 

ÖSSZEGZÉS

 

Mindez alapján a véleményem az, hogy a baloldali újságírók a prostituáltak 5-10%-ának szörnyű sorsát általánosítják az egész csoportra. Ez hasonló bármilyen buta sztereotípiához, a cigánybűnözéstől a bankárzsidózásig. Épp a baloldali sajtótól várnám hogy az összetett képet vizsgálja egy-egy kérdésben, és ne általánosítson néhány kiragadott eset alapján.

Ezt a nehézsorsú réteget helyesebb lenne szexrabszolgának hívni, és mindent meg is kell tenni hogy az őket szolgaságban tartó bűnözők kikerüljenek a társadalomból.

A fennmaradó 90-95% viszont számomra épp a nőknek azt az erős csoportját jeleníti meg, akik önállóak, akik rendelkeznek a saját testük felett, és kihasználva adottságaikat, sikeresek a mai világban.

 

/Hideg Márk írása/

TrollParádé:

comments powered by Disqus