Az elszakadás programja

» » írás / 

 

Figyelem az országot egy ideje. Figyelem a polgárháborút, azt, ahogy elárvult százezrek vándorolnak ki: fiatalok a legjobbjaink közül. A Kárpát-medence lakóinak lelkét felemészti a politikai gyűlölködés, miközben az egyre lecsúszó Magyarországot nem vezeti senki.

 

Azt mondom, ne erőltessük azt, ami nem megy! Ha ennyire képtelenek vagyunk együtt élni, ha a történelmi sérelmekből fakadó gyűlölet és az ideológiai meg a szociális uszítás fontosabb mindennél, akkor szét kell költözni! Biztos vagyok abban, hogy van az országban tíz-tizenöt százaléknyi olyan ember, akinek számára a jogállam, mások szabadságának és autonómiájának tisztelete többet ér, mint Putyin végbele.

 

Biztosan vagyunk annyian, hogy nekünk is jogunk legyen egy darabka Magyarországhoz, ahol lehet demokratásat játszani maffiapártok nélkül, ahol népszavazások és helyi közösségek intézik az ügyeket, és nem a tévedhetetlen vezérek, az Orcsányok meg a Gyurbánok. Ahol a politikában természetes az együttműködés, nem csak a zsákmány felett. Ahol nem zsidózunk, nem buzizunk, nem fasisztázunk csípőből, ahol nem hazaárulózunk, ha valaki mást gondol a világról.

 

Nem akarom elhagyni az országot. Azt szeretném, ha Budapest elszakadna. Az ország területének kétharmadát kapja meg a Fidesz, és kapjon pár megyét a Jobbik meg az MSZP is. Persze a politikai preferencia nem feltétlenül igazodik a lakcímhez, ez a probléma azonban megoldható lakosságcserével. Minden polgár választhatna, hogy hol szeretne élni. Orbán kétharmadában? Vona birodalmában? Vagy a szocik földjén? Esetleg Gyurcsányisztánban?


Nincs újabb huszonöt évünk a gyűlöletre. Legyen vége ennek a nem működő, gyűlölettel, erőszakkal és lopással terhelt házasságnak! Költözzünk szét! Mindenki oda, ahol élni szeretne. Ha nem vagyunk képesek megérteni, hogy ez az ország nem a többségé, nem a kétharmadé, hanem mindenkié, akkor hadd kormányozza minden polgár a maga államát!

TrollParádé:

comments powered by Disqus