Brutális tömeg

» » írás / 

Brutális tömeg várja Hajdú Pétert a Puzsér Róbert ellen indított jogi terrorhadjáratának újabb állomásán.

 

Annyian mentek el, hogy nem csak a tárgyaló, nem csak a tárgyaló előtti folyosó, de még a Bíróság épülete is szűknek bizonyul. Hajdú, a gátlástalan médiapszichopata, aki gyásszal, vérrel és fogyatékossággal szórakoztat, háborúba küldte az ügyvédjét meg a millióit az irónia, a groteszk és a kritika szabadságával szemben.

 

Mindeddig bármit megtehetett. A bulvár szabad kártya volt arra, hogy az embereket következmények nélkül mérgezze, verje szét az ízlésüket és szoktassa le őket a kultúráról, az erkölcsről, a gondolkodásról. Mindeddig az volt az értelmiségi konszenzus, hogy elfordítjuk a fejünket, és büszkén azt mondjuk egymásnak, hogy nem tudom, ki az a Hajdú Péter, nem tudom, ki az a Berki Krisztián. És nem érdekel, hogy mit tesznek a társadalommal, az országgal, a kultúrával. Én immúnis vagyok, aki meg nem, az dögöljön meg! Megérdemli.

 

Ma a Markó utcai Bíróság épületében egy új értelmiségi sztenderd született. Sokan vannak, akik többé nem fordítják el a fejüket. Akik nem pusztán távkapcsolóval szavaznak, hanem kritikával, gyülekezéssel és közös cselekvéssel válaszolnak a civilizációnkat ért aljas és barbár támadások sorozatára.

 

 

 

TrollParádé:

comments powered by Disqus