Lövészárokharc a bulvár frontján

» » írás / 

 

Egy közszereplőnek el kell fogadnia, hogy kritika, gúny és bizony sok esetben igazságtalan mocskolódás célkeresztjében éli az életét. Nehéz megszokni, hogy bár egyetlen forintnyi közpénz se tapad a kezedhez, és soha az életedben nem gyakoroltál semmiféle politikai hatalmat, mégis úgy lőnek rád, mintha a mesterséged része lenne a folyamatos hazudozás valamint az azzal járó vastag és viaszos arcbőr. Nehéz elviselni, hogy hiába szüntették meg egy évtizeden át a műsoraidat hol politikai, hol céges nyomásra, már örökké médiageci leszel. Ugyan kit érdekel, hogy ingyen gyártasz tartalmat, hogy nincs rendes állásod, hisz ez a cinikus és velejéig képmutató ország a tolvajnál, a korruptnál és a hazugnál a gyengét még mindig jobban utálja.

 

Soha nem pereskedtem, pedig volt, hogy vér és bestiális gyűlölet ömlött a kommentfalakról. Volt, amikor hazugságok áradatában, jól megtervezett karaktergyilkosság örvényében találtam magam. És volt, amikor fotósok zaklattak, a magánéletemet próbálták különböző eszközökkel feldúlni. Amikor aztán nyilvánvalóvá vált a szervezett bulvár számára, hogy nem egy jól eladható termék vagyok, hanem olyasvalaki, aki megkérdőjelezi a létezésüket, aki nem tér ki előlük, de nem is hajol meg előttük, amikor látták, hogy a Hajdú Péter elleni harc évében tömegek fordulnak el a Frizbitől, még gátlástalanabbá váltak. De nem akartam a fél életemet a bíróságon tölteni, inkább megírtam a facebookra, vagy a terapeutámnál próbáltam feldolgozni.

 

Megedződtem, ami azt hiszem, nem jó. Nem jó hozzászokni ezekhez a pszichopátiás játszmákhoz. Nem normális, hogy már nem is igazán húzom fel magam, ha Hajdú Péter tucatjára is beperel, ahogy azon sem, amikor a Bors tündi-bündi újságírónője, Brunner Mónika olyan természetességgel basz át, ahogy a másik ember ásít. Konkrétan azt nyilatkoztam, hogy elegem van ebből a nevetséges és abszurd jogi huzavonából, és készen állok bocsánatot kérni Hajdú Pétertől minden vélt vagy valós sérelméért, ha többé nem szerepeltet a műsorában haldoklókat, gyászolókat, testi vagy szellemi fogyatékosokat. A másnapi Borsban minden előzetes egyeztetést felrúgva ez már úgy jelent meg, hogy Puzsérnak elege van a pereskedésből, és készen áll bocsánatot kérni Hajdú Pétertől.

 

Ilyen a pszichopata működés. Nem ravaszság, nem trükközés, hanem nyers és gátlástalan érdekérvényesítés. Nincsenek szakmai, erkölcsi vagy jogi normák. Csakis tébolyult erőkultusz. "Megtehetjük. Mit árthat nekünk?" Valószínűleg keveset árthatok. De ha már a médiapszichopátia okán úgyis háromnaponta látom az ügyvédemet, most már visszaütök. Perelek. A pszichopata csak az erőből ért. Legyen cég vagy magánszemély.

TrollParádé:

comments powered by Disqus