Zugló: a baloldal kísérleti terepe

» » írás / 

 

Kevés hely maradt az országban, ahol a baloldali pártok továbbra is élesben gyakorolhatják európaiságukat, demokrácia iránti elkötelezettségüket és messze földön híres szakmaiságukat. Zugló ilyen. Bár koalícióban kormányoznak a Fidesszel, de ők adják a képviselő-testület csaknem felét, valamint a polgármestert, Karácsony Gergelyt. Ennek megfelelően rendre demonstrálják is alkalmasságukat, szakértelmüket és tisztességüket. Továbbá azt, hogy semmivel sem különbek a Fidesznél.

 

Még csak fél éve tart a baloldal zuglói uralma, de már rekordokat döntöttek a képviselői fizetések, politikai alapon jutottak állásokhoz a szoci elvtársak, nehézsúlyú szociális demagógia kelt szárnyra az alanyi jogú alapjövedelemről, a legújabb ügy pedig az, hogy a baloldal a Fidesszel összefogva, egyetlen többségi szavazással megfosztotta a mandátumától az egyik önkormányzati képviselőt, Várnai Lászlót. Az ok: pártízezer forintnyi adóhátralék, mely a közgyűlés tagjai szerint méltatalanná tette társukat, hogy az tisztségét a továbbiakban betöltse.

 

A szocik ennyire gátlástalanul még akkor sem viselkedtek a nyilvánosság előtt, amikor még komcsik voltak. Nem mintha nem lett volna hozzá gyomruk, de az már a nyolcvanas években sem fért bele, hogy mondjuk egy Király Zoltánt elmozdítsanak a Parlamentből, miután megválasztották. Érthetetlen, hogy miként állhatta ki az Alkotmánybíróság próbáját az a jogszabály, amely mindezt lehetővé tette. Azt az embert a magyar társadalom törvényesen választotta arra a tisztségre. Lehet akár futóbolond, akár összeférhetetlen, de joga van ott lenni.

 

Ha holnap egy Fidesz-MSZP nagykoalíció a cigányozó-buzizó Novák Elődöt távolítja el a Parlamentből, az vajon rendben lesz? Vagy ha egy Jobbik-Fidesz koalíció a pszichopata-pojáca Gyurcsánnyal teszi ugyanezt, az oké? Vagy ha a képmutató-tolvaj MSZP-frakciót hajítják ki tokkal-vonóval? Tapsolunk majd? Csak mert a fentiek mind ezerszer méltatlanabbak, mint ez a független zuglói képviselő, aki történetesen nem fizetett be valahányezer forintnyi adót. De velük se lehessen ezt megcsinálni! Bármit is gondoljunk Novákról, Gyurcsányról vagy épp az MSZP frakciójáról, az a demokratikus minimum, hogy az őket mandátumhoz juttató társadalmi akaratot tiszteletben tartjuk.

 

Ki nem állhatom a Fideszt. Főleg nem Orbánt. Ezt a bagázst viszont soha az életben nem szeretném a hatalom közelében látni újra. Hazug, korrupt, gátlástalan banda. És van pofájuk demokratáknak nevezni magukat.

 

[Az Önkormányzat a széleskörű felháborodás hatására időközben kihátrált a súlyosan jogsértő és cinikus döntés mögül. A publicisztika még ezt megelőzően jelent meg a Nevem Senki című hetilapban. - a szerk.]

TrollParádé:

comments powered by Disqus