Jövő nélkül

» » írás / 

 

Személy szerint még soha életemben nem zavart, ha a szemforgató szolgaság legfőbb hazai reprezentánsait, Orbán janicsárjait, a költségtérítés-rekorder KDNP képviselőit kúrogatta a sajtó. Az úgynevezett szingliadó kapcsán hömpölygő hisztériával azonban van egy kicsi meg egy nagy baj. A kis baj az, hogy ez nem a KDNP-nek a törvénytervezete, hanem a KDNP ifjúsági szervezete által meghívott előadónak a javaslata, akinek az előadására még csak sor sem került. Ennek megfelelően röhejes úgy óbégatni, mintha Orbán keretlegényei épp az utcákon vizsgálnák a karikagyűrűket meg a házasságleveleket.

 

Csakhogy a nagy baj ennél sokkal nagyobb. Mert bármilyen erős fénnyel világlik is fel Orbán rendszerének émelyítő kádárizmusa a „munkahelyi népesedési biztosok” kinevezésének javaslatából, továbbá gyökerezzen bármilyen mélyen a rákosizmusban az abortusz életkorhoz kötött jogának vagy tilalmának a gondolata, a tényen ez mind nem változtat: Magyarország demográfiai katasztrófába zuhan. Ha egy egységnyire jogos kicsontozni a KDNP Ratkó Annáját, akkor száz egységnyire jogos felismerni egy nemzeti vészhelyzetet, és nem engedni, hogy az azzal kapcsolatos diskurzust a vallási fanatikusok meg a turbómagyarok uralják el vagy sajátítsák ki.

 

A mai harmincas és negyvenes generációknak - akik egy életet dolgoznak majd végig - nem lesz szabad szemmel látható nyugdíjuk. A nyugdíjrendszer egyik pilléréül a mai nyugdíjakat fedező befizetések, másik pilléréül a ma aktívak nyugdíját befizető gyerekek szolgálnak. Gyerek pedig nincs. S a nyugdíjrendszer összeomlása csupán egyetlen következmény a sok közül. Gyerek nélkül minden összeomlik: a közrend, a gazdaság, a kultúra...

 

A KDNP „szakértője” alighanem egy küldetéstudatos őrült. Most, hogy ezt tisztáztuk, minek nevezzük azt a társadalmat, amelyik nem vesz tudomást a saját pusztulásáról, amelyik csak a mai vacsoráig, csak az idei nyaralásig lát el? S ennek vajon van-e joga kiröhögni azt, aki megpróbál tenni a pusztulás ellen valami hülyeséget?

 

Míg Magyarországon a nyugger-kormányok által működtetett maró-fojtogató világ az elviselhetetlen mértékű arroganciával és adókkal fennmarad, addig az elvándorlás nem áll meg - a születő gyermekek nem Magyarország jövőjét jelentik, hanem Németországét és Angliáét. S míg helyükön maradnak a jelenlegi romlott és xenofób vezetők, akik együtt gondolkodnak, éreznek és működnek azzal az aljadék emberi csordával, amelyik még a határon túli magyarok állampolgárságát is képes volt elutasítani, addig minden erőlködés hiábavaló, a magyarság vérveszteségeit teljes történelme során orvosló ezeréves recept alkalmazása: a kultúrájához illeszkedni kész népesség befogadása nem valósulhat meg. A múlt évszázadok IV. Béláiról a múlt évtizedek Orbán Viktorai látványosan nem hajlandóak példát venni - fél szemmel mindig a közvéleménykutatási adatokat figyelik. Csakhogy az elvándorlás lassulása és módszeres betelepítés nélkül Magyarországnak vége. Túl rég tart, és túl nagy mértékű a demográfiai defenzíva.

TrollParádé:

comments powered by Disqus