A pszichopátia-tréner legsikeresebb tanítványa

» » írás / 

 

Ma elképesztő összefüggésre figyeltem fel. Pár hete írtam egy rövid leleplezést Szabó Péterről, a motivációs trénerről, aki hajléktalanból vált az egymondatos életbölcsességek népszerű facebook-prófétájává. Írásom lényege nagyjából az volt, hogy mindaz, amit Szabó Péter hirdet, vagyis a gátlástalan önmegvalósítás imperatívusza és a siker minden mértéken túlmenő fétise: pszichopátiás etika.

 

Csak ma derült ki, hogy ez az egó-tréner Hajdú Péter facebook-oldalának házi filozófusa. Egy klasszikust idézve: összenőtt, ami összetartozik. Hajdú rendszeresen doppingolja magát és követőit Szabó Péter-idézetekkel - legutóbb épp ezt osztotta meg: „Attól, mert valakinek baja van veled, az még mindig csak az ő baja.”

 

Mindig érdekelt, vajon mit mondanak egymásnak a politikusok, amikor az általuk duzzasztott gyűlölet már az ő személyüket is eléri. Mindig érdekelt, vajon mivel nyugtatják egymást a brókerek meg a bankárok, amikor egy-egy nagyobb szélhámosságuk miatt emberek ezreinek élete megy tönkre. Mindig érdekelt, vajon mivel biztatták egymást az SS-katonák, amikor nőket és gyermekeket tereltek a vagonokba. Mindeddig sejtelmem sem volt, ma azonban felnyílt a szemem. Köszönöm, Péter!

 

A tréner iránymutatását követve nincs többé olyan gazember, akinek bűntudattal kell álomra hajtania a fejét. Nincs többé probléma, csak mindig kövesd az álmaid! Ahogy azt Szaddám Huszein vagy maga a nagy Sztálin elvtárs tette. Higgy magadban! Értékes ember vagy. Épp, mint Szabó és Hajdú Péter.

TrollParádé:

comments powered by Disqus