A védelmi szomszédság modellje

» » írás / 

 

A német kancellár briliáns terve, mely szerint az Európai Unió dél-keleti határát némi védelmi pénz fejében Törökország védje, nem más, mint a Willkommenskultur evolúciójának bámulatos bizonyítéka: akik egy éve a müncheni pályaudvaron még tapssal meg öleléssel fogadták a bevándorlókat, most a türelmükről, szakértelmükről és humánumukról híres török fegyveres erők gondjaira bízzák őket. Ennyi erővel akár maga Merkel is a szírek meg az afgánok közé lövethetne, a Willkommenskultur valódi hívei ezt azonban a törökökre bízzák - nekik a vesék leverése terén is nagyobb a rutinjuk, mint az Unió egyenruhásainak.

 

Vacsora után Merkel asszony a tévé elé kuporodik, és izgatottan figyeli, hogy az általa meginvitált migránsokat vajon megállítja-e Recep Tayyip Erdoğan, vagy inkább csak elrakja az európai adófizetők pénzét, és tovább segíti a muzulmán tömegek európai invázióját, ahogy eddig is tette. Ankara persze kalkulálhat úgy is, hogy ideiglenesen megállítja az emberáradatot, hisz Frau Merkel ezért cserébe vízumentességet ígért hetvenmillió töröknek, ami több kisebb vagy egy nagyobb európai ország elfoglalását jelentheti. A Willkommenskultur hívei vajon miért csak az Unió határait bízzák a török hatóságokra? Az európai rendőrség a migránsok megfékezése terén kudarcot kudarcra halmoz, a szélsőjobb kontinensszerte gyújtogat, miközben a számtalan Európai no-go zóna közbiztonsága a helyi erők számára már fenntarthatatlan: miért nem engedjük át a török rendőrségnek a közrend biztosításának feladatát is? Ha kevesen lennének, ott van még az iráni forradalmi gárda meg a Hamász - pár milliárd euró fejében bizonyára örömmel mutatnák meg az európai hatóságoknak, hogy miként kell rendet tenni. Merkel és Juncker számára a rossz sajtó, a közösségi oldalak meg a futótűzként terjedő iszlamofóbia se jelentene gondot többé - ezek a szervek igen nagy rutinnal fékezik meg az olyan gondolatokat, amilyeneket a Willkommenskultur ellenzői hirdetnek.

 

Minek ez a sok tárgyalás? Ha a német kancellárnak volt joga azt mondani, hogy mindenki jöjjön, és humanitárius okokra hivatkozva felfüggeszteni a schengeni egyezményt, akkor most miért kell úgy félni a forradalmi kormányzástól? Merkel asszony, miért szavaztat, miért pepecsel azokkal a jogszabályokkal, amikor tudja, hogy a szükség törvényt bont? Hová lett a Willkommenskultur bátorsága, progresszivitása és erkölcsi felsőbbrendűsége?

 

A legkézenfekvőbb Törökország azonnali felvétele volna az Európai Unióba. Aztán pár éven belül vegyük fel Irakot, Iránt, Afganisztánt és Pakisztánt is, s hogy ezt nehogy újragyarmatosításnak érezzék, illesszük az uniós jogba a saríát, aztán bombázzuk szét Izraelt! Azért persze figyeljünk a saját értékeinkre is: vezessük be a női kvótát, már ahol ez nem ütközik az iszlám erőírásaival, cserébe ugyanakkor legyünk nagyvonalúak, és kriminalizáljuk újra a homoszexualitást! Heil Merkel! Bízunk Önben, Frau Bundeskanzler!

TrollParádé:

comments powered by Disqus