Tibi atya feloldozása

» » futószalag / 

Magyarország az egy millió alkoholista országa, de ahogy Tibi atya követőinek számát nézem (>1 111 111) a kreatív team emberfeletti elhivatottsággal dolgozik, hogy feltornázza ezt a potenciális vásárlói kört. Ők így jutnak egyről a kettőre.

 

Tudnod kell, ha még nem esett volna le korábban, hogy Tibi atya halott, illetve nem is élt soha, csak kitalálta egy kreatív team, hogy brandet építve a karakterre, el lehessen adni valamit. Ezzel nincs is gond, egészen addig, amíg az atya nem kezd el feloldozást osztani lájkokért. Márpedig az atya úgy keni el a felelősséget, mint kisgyerek a taknyot, jóízűen és felhőtlenül. Ez a felelősség pedig elsősorban a miénk lenne és azt a célt szolgálná, hogy időnként önvizsgálatot tartsunk, ismerjük fel, ha hibázunk és próbáljunk fejlődni. Ezt a természetes emberi késztetést, a jobbá válás igényét veszik el tőlünk, amikor cinikusan tagadják a probléma súlyosságát.

 

A fő probléma, amit maga az Atya is kikérne magának, hogy annak ellenére hígítják a töményet, hogy annak már az egész társadalom megfizette az árát. Ez bosszantó. Az alkoholizmus idehaza népbetegség. Tízezrek halnak meg évente ezzel összefüggésben úgy, hogy közben családok, életek és emberi sorsok törnek derékba. A humor és a trendiség olyannyira áthatja Tibi atya fb oldalát, hogy már bóknak is tűnhet, hogy sikerült az alkoholizmus felelősségének keserű poharát, gejl szirupos koktéllá változtatnia a kezekben. A kezekben, amelyek főleg fiatal, internetezőkhöz tartoznak. Ahhoz a generációhoz, amelynek még nem lenne késő, hogy más utat válaszon, ahhoz a korosztályhoz, aki még nem végezte börtönben, korházban, nevelőintézetben, az aluljáró kövén, vagy a föld alatt, mert ő maga vagy közeli családtagja szociális ivóból átcsúszott következetes alkoholistába, szenvedélybetegbe, akit a függősége határoz meg.

 

Mondhatnám, hogy Tibi atya bort iszik és vizet prédikál és igazam is lenne. Persze tudjuk, hogy lényegében bármilyen folyadékot leküldene, amiben van akár egy csepp alkohol is. Egy biztos: Tibi atya hiánypótló munkássága teljesen másként, de azt az űrt tölti be, amit a Nemzeti Alkoholstratégiának kellene, már ha lenne ilyenünk. De nincs. Itt elmélkedni kellene a vezetés felelősségéről, de ezt átengedem az időmilliomosoknak. Tibi atya csak kitölti a rendelkezésére álló teret és ez olyan fizikai jelenség, amit szeretném, ha mindenki tisztán látna és felismerne. Nézzük meg jól a jellemzőit és napnál is világosabban kiderül majd, hogy Tibi atya egyszerűen csak gáz.

 

 

TrollParádé:

comments powered by Disqus