szerző / Bifidus Essensis

Repesztő népakarat

» » futószalag

  Az észak-texasi város, Denton létezéséről egészen 2014-ig kevesen tudtak az államon kívül. Az ismertséget egy, az önkormányzat által támogatott népszavazás hozta meg számára. Civil kezdeményezésre a kétévente esedékes kongresszusi választások alkalmával 2014 novemberében Denton lakosai nem csak a kongresszusi képviselőikről szavaztak, hanem arról is, hogy akarják-e, hogy a településük alatt meghúzódó, hagyományos technológiával már nem kinyerhető...


A hógolyó, mint argumentáció

» » írás

Inhofe szenátor szereplése az egyik legjobb példája annak az esetnek, amikor egy választott képviselő nem a közjót képviseli, hanem az őt finanszírozó tőke, jelen esetben az olajipar és a szintén szénalapon működő elektromos áramszolgáltató érdekcsoportok, fizetett ügynökeként működik.


A Szenátus szerint a globális felmelegedés már egészen biztosan létező dolog

» » írás

Hosszú és vívódásokkal teli volt az út. Olyan kilométerkövek szegélyezték, mint annak felismerése, hogy a Föld gömbölyű, a fogfájást nem a fogakban lévő démonok okozzák, a delfinek nem halak, a vonatok őrjítő sebessége nem okoz sem orrvérzést, sem egyéb pusztító elváltozást az utasoknál.