szerző / Más Tolla

Zsiday Viktor - A nullkamat csapdája

» » idegen tollak

A nulla közelébe történő kamatcsökkentés tehát egy perverz ösztönző, mert egy a várttal ellenkezően pont magasabb megtakarítást kényszerít a befektetőkre,ami egyben azzal is jár, hogy ezt a többletmegtakarítást valahova be kell fektetni, de mivel nincs értelmes hozamot kínáló célpont, ezért kényszerbefektetésekbe vándorol: bármibe belemegy, ahol legalább a hozam reménye megvan. Így eszközárbuborékokat gerjeszt.


Vakmajom - Kegyetlen ütemű növekedés

» » idegen tollak

Kegyetlen ütemű növekedés van Romániában, év/év alapon 18%-kal nőtt a kiskereskedelmi forgalom, sehol közel hasonló ütem nincs és több hónapja ilyen magas, nem egyszeri kiugrás van mögötte. Az élelmiszer-eladások egyesen 26%-kal (!) nőttek 2015-höz képest...


Jószerével nincs olyan, akinek van valamije, és törvényes úton érte el

» » idegen tollak

Az igazi nagy problémáink a rendszerváltás óta velünk élnek. A modernizáció, az átalakulás, a privatizáció óriási társadalmi károkat okozva ment végbe: a népesség nagyon kicsi része indult el felfelé, a nagy többség egyre jobban leszakadóban van. A politikusok az ország fenntarthatóságát nem tudták másképp biztosítani, csak külföldi segítséggel.


Vakmajom - A világ boldogsága

» » idegen tollak

Végső soron csak arra törekszünk, hogy ezt a pár évtizedet, amit leélni adatott, a lehető legnagyobb boldogságban töltsük el. Ezért az, hogy milyen országokban a legboldogabbak az emberek, beszél arról, hogy miféle társadalmi berendezkedés nyújtja a legkellemesebb életkörülményeket.


Ezért buknak el az egészségügy átalakítási kísérletei

» » idegen tollak

Alapvető adatok nem állnak rendelkezésre a magyar egészségügyben a megalapozott döntésekhez, az egészségügy átalakítását célzó eddigi kísérletek a politikai akarat hiánya miatt haltak el - véli Gulácsi László. Az Egészségügyi Közgazdaságtan Tanszék vezetője azt is elmondta: rendkívül fontos, hogy az emberek megértsék, szükség van a változásokra az egészségügyben, a döntéshozóknak pedig egy hosszútávú egészségügyi fejlesztési stratégiát kellene


Ezek ugyanazok

» » futószalag

Diktatúrában élsz, amelyik demokráciának hazudja magát. Megpróbálnál élni a papíron mégiscsak létező jogoddal. Elmész annak rendje és módja szerint a meghirdetett időben a meghirdetett helyre, de nem jutsz be...


A Birodalom visszavág – na és?

» » idegen tollak

Moszkva – a masszív szír katonai beavatkozása révén – elérte, hogy tetszése szerint bármikor tárgyalóasztalhoz kényszerítse Washingtont és általában a Nyugatot, elvégre bombázásaival és szíriai jelenlétével befolyásolni tudja az Európát szétziláló migránsáradat nagyságát.
Putyin esetében azt kell megérteni, hogy a vasfüggöny előtti világrend visszaállításán dolgozik.


Disneylanddé válhat Magyarország

» » idegen tollak

Romkocsmáival és múzeumaival Disneylanddé válhat Magyarország, amelynek barátságtalan lakói képtelenek megoldani a modern társadalmak szociális problémáit, és amelyet korrupt politikai-gazdasági rendszere miatt kinevetnek a külföldiek és elkerül a külföldi tőke. Így látja egy amerikai professzor.


Vakmajom - Laujar de Andarax

» » idegen tollak

A piacon összesen 2000 olyan ingatlan van, ami megfelel a támasztott kritériumoknak, ezeknek az ára azonnal 10-20%-ot emelkedett, és ez csak a kezdet. A megvásárolható ingatlanoknak használatbevételi engedéllyel kell rendelkezni, a piacon meg alig van ilyen, az új építésekből, ha elindulnak, majd csak 2017-ben meg 2018-ban lesz megvehető lakás, garantálható, hogy majd tülekedni fognak az ingatlanokért. Ha 500 új lakásra jön 5000 vevő, mi lesz a következmény?


Olimpia+Paks2-Eupénzek = BAJ

» » idegen tollak

EU-s mankó híján, várhatóan növekvő inflációs/kamatkörnyezetben, túlpörgetett fogyasztással és teljesen beszűkült munkaerőpiaccal önmagában is kinézhetne egy többéves stagnálás a magyar gazdaságnak 2020-tól.