szerző / Szabó Attila

Játékos jövőkép

» » futószalag

De gondoljuk csak bele, hogy mi lesz akkor, amikor nemcsak a játéktér, hanem a játékban szereplő döntéshelyzetek variabilitása és komplexitása is kitágul. Olyan alkotások születhetnek, amik korunk legjobb művészeti alkotásainál erőteljesebben és személyesebben lesznek képesek a reflexióra és az értékközvetítésre.


Latin risza így is, úgy is

» » írás

A perverz parádé tortájára a közönség fújja a habot, ugyanis a latin dallam a hangos ordibálásnak és hajrázásnak köszönhetően teljesen élvezhetetlen. Mintha valami külvárosi focimeccsre tévedett volna az ember. Érthetetlen, hogy a latinos életigenlés és lazaság hogyan fajulhatott ebbe a neurotikusan győzni akarós majomparádéba.Valaki valahol valamit nagyon félreérthetett.


Szociopata tűz- és vízközelben

» » futószalag

A normális emberek különböző okokból tartják fenn a szoros szemkontaktust másokkal, azonban a pszichopata fixírozó tekintete valójában az önös vágykielégítés szándékára utal, és inkább a hatalomgyakorlás, semmint a puszta érdeklődés vagy az empatikus törődés jele.


Aranyélet: A magyar psycho

» » írás

Összességében egy olyan tükör, amiben beszámolót kapunk a sivár valóság korrupt feketeségéről. De mindezt nem egy messzi kontinens lakóinak sorsán keresztül láthatjuk, ezeket a karaktereket ismerjük, már sokszor láttuk őket a saját környezetünkben.


Krisztusi vérszomj made in USA

» » írás

Na meg néhány melegszívű, gyermekbarát veterán katona is rendszeren kapott egy-egy asztalt az iskola aulájában. Puskák helyett füzetekkel, és gondosan kidolgozott életpálya modellel voltak felfegyverkezve. És amit a két csengetés közt működő toborzóiroda a fiataloknak kínál: suli után pár év szolgálat, utána pedig a sereg a felsőoktatás finanszírozásába besegít. Az ajánlat kecsegtető, csak azt a néhány évet kell túlélni.


DiCaprio Oscart nyert... Na és?

» » futószalag

Az Oscar sokkal inkább a legerősebben lobbizó filmstúdiók jussa. Reklámkampányok reklámkampányokkal versenyeznek, az egész nem több egy stílusosan képmutató majomparádénál.


El lehet-e temetni?

» » futószalag

Az eddigi legerősebb szembenézés a halálgyárak történetével. Nincs benne pátosz, sem semmiféle megváltó üdvözülés, a megsemmisítés procedúráját mindenfajta öncélúság nélkül mutatja.


Creed: Rocky után koslatva

» » írás

Creed már a film elején azonosulhatatlan: kényelmes irodai karrierjét és mostoha anyja családi villáját hagyja hátra, hogy bokszolhasson. Rocky esetében, aki a mélyszegénységből küzdötte fel magát, a motiváció teljesen érthető volt, de Creednél ugyanez a lendület már hiteltelen.


A cinizmusból szőtt háló

» » írás

A reklámozott termék tényleges értékeinek hirdetését vagy az áruval kapcsolatos információk átadását „kecsesen᾿ mellőzik. Ehelyett inkább egy hazug univerzumot szarnak az árucikk köré abból a célból, hogy a célcsoport tagjai ennek a mesterséges salaknak a benyelésén keresztül óhajtsák kifejezni identitásukat.


A Facebookot böngészve...

» » írás

Zajlik a kétségbeesett identitáskeresés, ami sokszor öntudatos cinizmussal párosul. Burjánzanak a primer ösztönökre épülő, a világot pofátlanul leegyszerűsítő mémek.