szerző / TAnker

A falka vadászni indul

» » írás

Az a karaktergyilkos hisztéria, ami Kovács István egykori olimpiai bajnok első hallásra valóban meglepő kijelentése nyomán elszabadult, két mechanizmust is leleplez. Az egyik az, hogy a fröcsögő kommentek és a heccelésre szakosodott portálok világában lehetetlen két mondatnál hosszabb összefüggést a lincselésre vágyó csürhe agyába eljuttatni.


Bözsi néni leszarja

» » futószalag

A közelmúltban a dabasi facebookosok két dolgot osztottak meg gyakran. Az egyik az „okos” buszmegálló, a másik pedig Bözsi néni, az „Internet sztárja”. Előbbire lehetünk büszkék, utóbbi miatt szégyenkeznünk kell.   Ahhoz, hogy ezt az állítást megértsük, meg kell értenünk, hogy miért olyan népszerű Bözsi néni. A dolog egyszerű: azért, mert az emberek azt hiszik, hogy egy 73 éves néni követi a legújabb… hát… internetes...


Brutális tömeg

» » írás

Brutális tömeg várja Hajdú Pétert a Puzsér Róbert ellen indított jogi terrorhadjáratának újabb állomásán.   Annyian mentek el, hogy nem csak a tárgyaló, nem csak a tárgyaló előtti folyosó, de még a Bíróság épülete is szűknek bizonyul. Hajdú, a gátlástalan médiapszichopata, aki gyásszal, vérrel és fogyatékossággal szórakoztat, háborúba küldte az ügyvédjét meg a millióit az irónia, a groteszk és a kritika szabadságával szemben.   Mindeddig...


Jó kezekben van a magyar foci

» » futószalag

Szakmailag mi amellett érvelünk, hogy kevesebb magyar meccs legyen a tévében. Aki ugyanis meg akarja nézni a mérkőzést, és választhat a tévé és a közözött, hogy kimegy-e, az inkább otthon marad.


Helyi kiskirályok #XX: Czerván bácsi

» » futószalag

A nemrégiben lezajlott önkormányzati választáson Tápiószentmártonban a sok éve regnáló, független (valójában Fideszes) Tóth János alulmaradt Györe László (valóban független) kihívójával szemben. Ez jelentősen borította a - biztos befutóra számító - Fideszes várakozásokat és erőviszonyokat. A választókerület képviselője Czerván György (FM államtitkára) odáig merészkedett, hogy nyílt levélben megy neki a szavazóknak.


Hazugságból ácsolt valóság

» » futószalag

Az előszeretettel hivatkozott kulturális szereplő fiatalon meghalt, hiszen a politikai ellenoldal legyilkoltatta, de ha mégsem, akkor minimum öngyilkosságba vagy emigrációba hajszolta, továbbá van két olyan mondata, ami nem haladja meg komplexitásában a Gáspár Győző által reprezentált színvonalat, így mindörökké, bármilyen közegben meg lehet őt vallani a nyilvánosság előtt.


A gyermek és a kritikus

» » futószalag

Egy Samu nevű tizenegy éves kissrác készített interjút a Puzsérral. Figyelmeztetett, hogy amikor
kirakjuk az anyagot a Szélsőközépre, valahogy jelezzük, hogy itt nem a szokásos zúzás és rock 'n' roll következik, hanem egy kis édi-bédi cukiskodás, hiszen mégis csak egy általános iskolás fiúval beszélget.