téma / balaton

HÍRCSÁRDÁS BALATON-SAJTÓ

» » írás

A balatoni emberek és az itt élő vendéglátósok alapvetően abban érdekeltek, hogy egész évben jól működő helyek legyenek itt és a lehúzós nyári helyek tulajai sokszor nem helybeliek – nekik valóban kevésbé lehet fontos, hogy van-e munka a nyári csúcsszezon két hónapján kívül, vagy milyen az életminőség ott, ahova csak nyaralni jönnek. Mi viszont itt élünk. Durván félmillióan. A Balaton nem egy nyaralóhely, hanem a vidék legnagyobb agglomerációja.


Van balatoni élet az infralámpás büféken túl

» » írás

Nehéz barátilag reagálni Balaton-kritikádra, még a tőled megszokott túlzásokat és dühöt félretéve is. Inkább bele se gondolok, mit szólnának esszédhez a tópart legismertebb borászai és vendéglátósai, akik évek óta keményen és sikeresen dolgoztak azon, hogy rácáfoljanak az infralámpás büfék kliséire, akik élő példái annak, hogy vannak már egész évben nyitva tartó és a legjobb európai sztenderdeknek is megfelelő nívójú, helyi termékeket kínáló helyek.


Anyátoknak a Riviéra!

» » írás

A Balatonnak mindössze három olyan pontja van, ami kulturálisan még a térképen tartja, amiért érdemes hivatkozni rá, és amiben bízni lehet, hogy megmenti a tavat az országnak: Badacsony, Tihany és Keszthely. Aligha véletlen, hogy ezek kevésbé esnek közel Budapesthez, mint mondjuk Siófok vagy Zamárdi – a stricik egyelőre csak az Aranyparton vetették meg a lábukat.