téma / könyv

A nemzedék, amit tönkretesz a magány, az online játék és a pornó

» » idegen tollak

Először az Egyesült Államok történelmében a fiúk lemaradnak apáik iskolázottságától. A lányok pedig minden szinten jobban teljesítenek. Ami korábban elképzelhetetlen volt, mára realitás: több lány jár egyetemre, mint fiú. És bár a 2008-as gazdasági válság mindenkit sújtott, sokkal több fiú maradt munka nélkül, mint lány. A lehetőség hiánya mellett Zimbardo a munkaetika eltűnését is említi.


Hazugságból ácsolt valóság

» » futószalag

Az előszeretettel hivatkozott kulturális szereplő fiatalon meghalt, hiszen a politikai ellenoldal legyilkoltatta, de ha mégsem, akkor minimum öngyilkosságba vagy emigrációba hajszolta, továbbá van két olyan mondata, ami nem haladja meg komplexitásában a Gáspár Győző által reprezentált színvonalat, így mindörökké, bármilyen közegben meg lehet őt vallani a nyilvánosság előtt.


A Szélsőközép könyv

» » írás

A Szélsőközép könyv demójával három éve járom a kiadókat. Pont ugyanazokkal az érveknek látszó gyáva kifogásokkal szembesültem, mint az egykori rádióműsor kapcsán: "Kicsi ez az ország, Robikám, nem lehet így belegázolni a média, a politika meg az üzleti élet szereplőibe. Kiváló az anyag, nem erről van szó, de értsd meg, hogy mi is a piacról élünk, egyszerűen nem tudjuk felvállalni a hirdetők meg a befektetők bojkottját. Robi, neked igazad van, és egy...