téma / kritika

Creed: Rocky után koslatva

» » írás

Creed már a film elején azonosulhatatlan: kényelmes irodai karrierjét és mostoha anyja családi villáját hagyja hátra, hogy bokszolhasson. Rocky esetében, aki a mélyszegénységből küzdötte fel magát, a motiváció teljesen érthető volt, de Creednél ugyanez a lendület már hiteltelen.Az Erő hetedik ébredése, avagy Folytassa Ábrahám!

» » írás

A film olyan pofátlan módon klónozta a IV. rész teljes cselekményét, hogy fájdalmas nézni. Gyakorlatilag nincs olyan jelenet, amit ne láttunk volna már az Új reményben, de bizonyos paneleket A Birodalom visszavágból és a Jedi visszatérből kapartak össze. Csak az ott még újnak és eredetinek hatott, sajátos látványvilággal. Szóval az alkotók úgy döntöttek, hogy nem vállalják be azt a kockázatot, amire Lucas anno hajlandónak bizonyult: valami új megalkotására.


A neve Segal. Steven Segal.

» » írás

Az új James Bond-film, a Spectre végleg nyilvánvalóvá tette, hogy a 007-esnek mégsem holmi világuralomra törő tömeggyilkos milliárdosok a fő ellenségei, hanem a filmjeinek jogait birtokló megveszekedett pszichopaták, akik plusz három fontért akár az anyjukat, akár a celluloidszalag bármelyik négyzetcentiméterét bármikor eladják.

BB Évi: a dögevő bulvár legbecsesebb zsákmánya

» » írás

A bulvármédia húsfeldolgozó üzemei ezekben a napokban nyúzzák le az utolsó húscafatokat Párkányi Éváról, a kaposvári pultoslányról, akinek azt hazudták, hogy sztár lesz, ha engedi, hogy az országot benépesítő sötét embertömeg kukkolja őt. Azt hazudták neki, hogy ha élő adásban fingik, zabál és közösül, akkor karriert, pénzt és boldogságot talál.