téma / média

MILYEN LEHETNE AZ ÚJMÉDIA MAGYARORSZÁGON

» » írás

Megfordítja a globális-lokális viszonyrendszert: ma egy lokális hír vagy médium eleve értéktelennek, hiteltelennek számít a globális központok nagy médiumaival szemben, melyekben a profizmus csúcsát, sőt kizárólagos letéteményesét szokás látni – ami nem más mint az információs gyarmatosítás végtelenül káros gyakorlata és lényegében a minőségi tájékoztatás feláldozása a mennyiség, a kattintásvadászat azaz a bulvár oltárán.


Miért evolúciós zsákutca a modern média, az információs társadalom és a „mindenható᾿ internet mátrix-világa

» » írás

Pedig egyre sürgetőbb lenne kimondani, ami a Spektákulum társadalmát leíró Guy Debord diagnózisból még kimaradt, hogy a modern újságírás egész véleménymátrixa egy evolúciós zsákutcába vitt bele minket a vélemény mindenhatóságának dogmájával, ami az emberi önkényt dicsőíti akkor is, amikor szabadságról, szabad választásról, szabad sajtóról stb. szónokol
HÍRCSÁRDÁS BALATON-SAJTÓ

» » írás

A balatoni emberek és az itt élő vendéglátósok alapvetően abban érdekeltek, hogy egész évben jól működő helyek legyenek itt és a lehúzós nyári helyek tulajai sokszor nem helybeliek – nekik valóban kevésbé lehet fontos, hogy van-e munka a nyári csúcsszezon két hónapján kívül, vagy milyen az életminőség ott, ahova csak nyaralni jönnek. Mi viszont itt élünk. Durván félmillióan. A Balaton nem egy nyaralóhely, hanem a vidék legnagyobb agglomerációja.


A konszolidáció ígérete

» » írás

Nyakig gázolnak a korrupcióban, térdig gázolnak a hazugságban, a szociális uszításban és a polgárháborúban. Kommunikációs trükkök százait és ezreit dobják be hétről hétre, hogy a magyar ember szabadságharcot, rezsicsökkentést és nemzeti büszkeséget lásson ott, ahol semmi egyéb nincs, mint cinikus pszichopaták gátlástalan zsákmányszerzése.
M1 Nemzeti Szennyvízcsatorna

» » írás

A Nemzeti Hírcsatorna zászlóbontása nyomán a polgárháborús lövészárkok újra megtelnek újságírókkal, politikusokkal és a szekértáborok minden rendű-rangú megmondóival. "Nyolcvanmilliárd", "Párttelevízió", "Korrupció" és "Alkalmatlanság" feliratú zászlók lobognak a ballibsi meg a jobbikos csapatok felett, miközben a kormánypárti agytrösztök azon vitatkoznak, hogy inkább drogosozzanak, elmúlt nyolc évezzenek vagy külföldi ügynöközzenek-e.


Bözsi néni leszarja

» » futószalag

A közelmúltban a dabasi facebookosok két dolgot osztottak meg gyakran. Az egyik az „okos” buszmegálló, a másik pedig Bözsi néni, az „Internet sztárja”. Előbbire lehetünk büszkék, utóbbi miatt szégyenkeznünk kell.   Ahhoz, hogy ezt az állítást megértsük, meg kell értenünk, hogy miért olyan népszerű Bözsi néni. A dolog egyszerű: azért, mert az emberek azt hiszik, hogy egy 73 éves néni követi a legújabb… hát… internetes...