téma / magyarország

Jószerével nincs olyan, akinek van valamije, és törvényes úton érte el

» » idegen tollak

Az igazi nagy problémáink a rendszerváltás óta velünk élnek. A modernizáció, az átalakulás, a privatizáció óriási társadalmi károkat okozva ment végbe: a népesség nagyon kicsi része indult el felfelé, a nagy többség egyre jobban leszakadóban van. A politikusok az ország fenntarthatóságát nem tudták másképp biztosítani, csak külföldi segítséggel.


Disneylanddé válhat Magyarország

» » idegen tollak

Romkocsmáival és múzeumaival Disneylanddé válhat Magyarország, amelynek barátságtalan lakói képtelenek megoldani a modern társadalmak szociális problémáit, és amelyet korrupt politikai-gazdasági rendszere miatt kinevetnek a külföldiek és elkerül a külföldi tőke. Így látja egy amerikai professzor.Magyar Ugar: ON

» » írás

Már egész kisgyerekkorunktól arra lettünk szocializálva, hogy keressük a csordából a gyengébbeket és azoknak a húsából lakmározzunk, különben a végén még minket szednek szanaszét. Ebben az országban az esendőség olyan dolog, ami egy csoporton belül iszonyú veszélyes. Hiszen az erősek csak a gyengék taposásán keresztül képesek megélni azt az elégedettséget, amit önmagukba nézve sohasem találnának meg.


Gyűlöld a menekülteket, gyűlöld a buzikat, és ásd meg a saját sírod, Magyarország!

» » idegen tollak

Csukd be a szemed, és gondold végig, az elmúlt héten hányszor jártál az utcán, a tömegközlekedéssel, ürítsd ki az agyad, és gondold végig, hány ezer emberrel találkoztál, és gondold végig, hány menekült volt közöttük. Majd csukd be a szemed, lazíts, és gondold végig, mi az, ami tényleg nehezíti az életed, ezek a menekültek? Esetleg a buzik? Valaki, akinek más a véleménye? Talán az ápolók, a kis keresetűek, a szegénységben élők?