téma / menekült

Menekültkrízis: brutális 10 pontos német terv

» » idegen tollak

Németországban a biztonsági szervek körében rendkívül veszélyesnek tartják Angela Merkel kancellár és kormánya menekültügyi politikáját, és erősen aggódnak annak lehetséges belbiztonsági következményei miatt - írta a Welt am Sonntag című vasárnapi német lap. Közben kiszivárgott egy terv a menekülthelyzet kezelésére, ami Wolfgang Schäuble egykori államtitkárához köthető.


A konszenzus útja

» » írás

Kár lenne titkolnom, hogy a politikusok hazai mezőnyéből számomra Schiffer András a legvállalhatóbb figura. Diszkrét távolságtartással és szolid rokonszenvvel követem az LMP tevékenységét, amint vezetői polgárháborús rugdosódás nélkül próbálják megvetni lábukat a hazai közélet tükörsimává dermedt, jeges felszínén.Az aktív többség szót kér

» » írás

Minden pontosan ugyanúgy történik benne, mint a miénkben, mindössze annyi a különbség, hogy pár hónapja, amikor Orbán Viktor, a republikánus, homoszexuális, zsidó Arthur J. Finkenstein valamint Habony Árpád közösen megálmodták a menekültellenes kampányukat, akkor arra jutnak, hogy nem a migránsokkal kell ijesztgetni a magyarokat, hanem...


Hazugságok burka mögött: egy burka mögötti világ

» » írás

Migrációról szóló cikket olvasva vagy tévés híradást nézve a két fanatikus tábor könnyen azonosítható. A menekülteket szörnyeteg terroristáknak, holnapi sajtburgeredet felzabáló vérszívóknak beállító médiumok olyan képi anyagokkal illusztrálják tudósításaikat és véleményeiket, melyeken dühödt feketék ostromolják a szögesdrótot, balhéznak a menekülttáborban vagy borogatnak kukákat a csendes kisvárosban. Szimbólumuk: dühödt, agresszív férfi.


Százmillió gallon olaj, százmillió euró és százmillió ember

» » írás

A nyár legizgalmasabb kérdései közül ebben az írásban hármat emelnék ki. A Fidesz és Orbán népszerűségének zuhanása vajon megáll-e? A Manchester City és a Paris Saint Germain folytatja-e a nagybevásárlást a játékospiacon? És mi lesz azzal a jelenleg egymillió emberrel, akik Észak-Afrikában várakoznak arra, hogy az Európai Unióba bejussanak?