téma / nyugat

Európa sorsáról dönteni kell!

» » írás

Európa fáradt és öreg, népei belenyomorodtak a vörös meg a barna terrorrezsimek uralmába, belefásultak a két világháborúba, belekényelmesedtek a jólétbe. Harc helyett inkább fogják, amijük van, és megpróbálnak letelepedni a tengerentúlon: Kanadában, az Egyesült Államokban, esetleg valahol Latin-Amerikában vagy Ausztráliában.


A globális dzsihád száz faktora

» » írás

Nem lehet megérteni Berlint, Nizzát, Párizst, a közel-keleti vagy az afrikai merényleteket. Nem azért nem lehet, mert a terror vagy a halál olyan borzalmak, amelyekkel a nyugati világ széplelkei nem hajlandóak szembenézni, hanem, mert egy túl bonyolult képletet kellene hozzá úgy leírni, hogy azt katonák, politikusok és civilek is megértsék.
Nyugat

» » idegen tollak

István győzelme ellenére ezeket a csatákat ismét és ismét újra vívja a kettészakított ország, amely nem tudja eldönteni, hogy hova tartozzon: Ázsiához vagy Európához. Abban hiszek, hogy hazánk európai nemzet, és felemelkedéséhez azokra a "vívmányokra" van szükségünk, amelyek Európára jellemzőek.


Szociális önsajnálat és globális rövidlátás

» » írás

A facebook-felhasználók legalább három rettenetes módon mérgezik egymást. Alapvető norma az állandóan és kényszeredetten demonstrált sikeresség, melynek tanusítványai a nyaralási fotók és a szelfik, a legfőbbek ezek közül pedig a nyaraláson készült szelfik.Mennyisége és érdektelensége okán külön kategóriát kell nyitni a babázós, óvodás és kisiskolás képeknek, ahol az üzenet immár kettős: a posztoló nem csak a legboldogabb és leggazdagabb a világon...


Nyugatra mordulás, keletre fordulás

» » írás

Elegem van a nemzeti dacból. Amikor a második Orbán-kormány beiktatását követő néhány hónapban a miniszterelnök attitűdjét szemléltem, még imponált, hogy valaki úgy tesz egy félperifériásként elkönyvelt kis ország kormányfőjeként, mintha egy államot vezetne.