téma / nyuggerEgy nemzedék a várólistán

» » írás

Az évezredes recept szerint a fiatalok politikai, gazdasági és kulturális trendeket teremtenek, lázonganak vagy szervezkednek - megpróbálják kivenni a szülők kezéből az irányítást, fel akarnak nőni, a maguk képére kívánják formálni a világot.


Édenről keleten

» » írás

A társasházat (országot) válságban tartó erők ellen lehetne lázadni is. De mi nem lázadunk, mert a történelmünk azt tanította nekünk, hogy a kurucok-labancok-uramok-bátyámok-kádárok-tömegemberek országát nem lehet megváltoztatni, egyedül csak hátat lehet fordítani neki.


Ki a nyugger?

» » írás

Nyuggernek az elfajzott, agresszív, összeférhetetlen nyugdíjast nevezzük. Könnyű felismerni buszon, boltban vagy az orvosnál. Furakszik, lökdösődik, tolakszik, kötekszik, szitkozódik és soha nem retten vissza a konfliktustól.Taxis vs. Omega

» » futószalag

A szitkozódás, a fenyegetés és a megfélemlítés lassan legalább annyira része a közúti közlekedésnek, a parkolásnak, a szülői értekezletnek vagy a bevásárlásnak, mint a KRESZ-nek a jelzőtábla. Az ügy valójában most kezd érdekes lenni. Amikor kiderül, hogy az egyik szereplő nem fekete és a másik nem fehér.