téma / olimpiaKI nyer legtöbbet az Eb-n és az olimpián?

» » írás

Megnyugodhatunk tehát, hiszen a fogyasztói társadalomban lépten-nyomon, az élet minden területén egyre egyértelműbben tapasztalhatjuk, hogy az emberek épsége, illetve egészsége sem képes útját állni a lehető leggátlástalanabb profitszerzésnek, annak a globális kapitalizmusnak, aminek különös ismertetőjele és döntő karakterjegye éppen ez a pszichopatákra jellemző működésmód.


Nemzettudat aranyáron

» » írás

Egyszerűbben átélhető az a magyarságélmény, amely csak azt követeli meg, hogy a magyar ember üljön minden nap pár percig az olimpiai közvetítés előtt. Ez kevésbé megeröltető, mint könyvtárba járni, megismerni mondjuk a magyarok történetét vagy a magyar kultúra nagyjait.


Nemzeti aranyláz: versenysport és politika

» » írás

Rákosi uralma idején a politika alkut kötött az élsporttal: „mindent megkaptok, ami csak kell, és félrenézünk, ha esetleg elkövettek kisebb-nagyobb stikliket, ennek fejében ti a rátok bízott gyerekekből bármi áron olimpiai érmeket facsartok᾿.


Aranyláz az elfekvőben

» » írás

Fájdalmas azt látni, ahogy a nemzet Katinkája az ő világszínvonalú teljesítménye mellé világszínvonalú feltételeket követel, miközben ha kicsit széjjelnézne az országban, látná, hogy orvosok, ápolók, szociális munkások és pedagógusok naponta nyújtanak világszínvonalú teljesítményt, ami mellé állandó egzisztenciális rettegést, betegségeket és jövőtlenséget kapnak.