téma / pszichopata


A jótékony pszichopata szorong, szeret és tanul

» » írás

Egy megalomán, nárcisztikus, lélek nélküli entitás képes-e pusztítás és rombolás helyett hasznos tagja lenni a társadalomnak? Vajon itt és most találtunk egy olyan szerepet egy pszichopatának, amivel mindenki jól jár? Ő megkapja a hatalmat és a csodálatot, a rászorulók pedig a segítséget és a törődést? Létrejöhet-e a win-win szituáció?
Szemtől szemben Hajdú Péterrel

» » írás

Megalapozatlanul neveztem pár hónappal ezelőtt jogi terrorizmusnak Hajdú Péter büntetőkereseteit meg a többi polgári pert, amiket ellenem indított. Tévedtem, túlzásba estem. Sajnálom. Úgy viselkedtem, mint az a kezdő kriminálpszichológus, aki néhány tucat élve felboncolt kutyakölyköt előásva az elkövető erőszakos karakterét, pszichopátiáját és szadizmusát diagnosztizálja, majd levonja a kézenfekvőnek tűnő következtetést: az elkövető sorozatgyilkos.


Kölyökkutyák a Pokolban

» » írás

Hajdú Péter - akinek emberségéről rákos kisgyerekek mesélhetnének a kemoterápiára várakozva - tegnap estére néhány facebook-fotó erejéig az apró, szőrös állatok jótevője lett. Hajdú azt állítja, hogy négy kölyökkutyát talált Törökbálinton, és fogadott be otthonába, majd hozzáfűzi, hogy "valószínűleg kirakhatta őket az autóból egy torzlelkű puzsér-szerű képződmény!"