téma / putyin

Már az oroszok spájzában vagyunk?

» » írás

A szentpétervári egyetem pár nappal korábbi megszüntetése kapcsán akár úgy is tűnhetett, mintha a magyar kormány magától követné a putyini mintát és nem utasításra járt volna el. A Yandex-gate azonban tárgyi bizonyítékként igazolhatja a korábbi gyanút.


Trump a világ ellen

» » írás

Pár nap alatt több konfliktust generált, mint Obama nyolc év leforgása alatt, ami önmagában is elég ahhoz, hogy a balos és liberális média karnyújtásnyi közelségben érezze a harmadik világháború lehetőségét – úgyhogy még annak is érdemes számba vennie a történteket, aki nem hisztériakeltésben utazik.Orbán is úgy járhat, mint Cameron

» » írás

Egészen máshogy kell a közbeszédet alakítani nálunk is, ami európaiságunkat illeti. Nagyjából az európai integráció vagy a világháborúk folytatása között kell tudnunk választani. Ezen a téren pedig még sokkal több vesztenivalója van az ütközőzóna országainak, azaz nekünk kelet-közép-európaiaknak, mint bárki másnak Európában.


Mordori békekölcsön

» » idegen tollak

Annyira nincs lóvéja az oroszoknak, hogy lakossági kötvényt akarnak kibocsátani a Krímbe megépítendő hídra, ebből a megaprojektből (4 milliárd dollár, persze a korrupciós felár miatt egyre több) se lesz semmi - nagy veszteség a kleptokráciának, hiszen így nem tudnak miből lopni.


Nyugatra mordulás, keletre fordulás

» » írás

Elegem van a nemzeti dacból. Amikor a második Orbán-kormány beiktatását követő néhány hónapban a miniszterelnök attitűdjét szemléltem, még imponált, hogy valaki úgy tesz egy félperifériásként elkönyvelt kis ország kormányfőjeként, mintha egy államot vezetne.


A cserbenhagyás néma árulás

» » írás

Az Ukarjna felett szálló utasszállító gép lelövése volt Európa történetének legvéresebb terrortámadása: háromszáz halott, többségük uniós polgár. Ezért is zavaró, hogy hiába próbáljuk racionalizálni a tragédiát, hiába akarunk felelősöket keresni, ugyanis nincsenek közvetlen felelősök. Tévedés történt.