téma / reality

Exek az édenben – hívogat a barbárság

» » írás

Ha a tévénéző az audiovizuális szennyezés pillanatnyi radioaktivitásának szintjét kívánja felmérni, akkor kifejezetten a legújabb valóságshowkat kell megtekintenie. A kultúra módszeres lerombolásán dolgozó producerek számára ez a kísérleti terep: itt lehet kipróbálni az újdonságokat, a legfrissebb fejlesztésű tömegpusztító televíziós törmelék lélekmérgező hatásának aktuális tapasztalatait.


Ádám a pénz helyett Évát keresi

» » írás

A meztelen társkereső vérbeli és mocskos trash-tévézés, ezt a rothadó döghúst azonban nem Hajdú Péter, Fásy Ádám vagy Anettka szállítja a magyar otthonokba - ez már hamisítatlan tengerentúli audiovizuális hulladék, szinte érezni is rajta a megromlott amerikai álomban ázó popcorn savanyú ízét.


Éjjel-Nappal Húsüzem

» » írás

Az Éjjel-Nappal Budapestnek nem az a legnagyobb bűne, hogy hitvány, primitív, érdektelen és jelentéktelen, hanem az, ahogy a hetvenes meg a nyolcvanas évek nyárspolgári képmutatását úgy adja elő, mint az elemi rock & rollt.


A reality jövője

» » írás

Valaha azt hittem, hogy a valóságshow-k következő generációjában viagrával és egyéb drogokkal telepumpált szereplőket zárnak majd egy szobába, akik addig ki sem jöhetnek, míg legalább egy nemi erőszakra sor nem kerül, ha pedig nem elég jó a nézettség, bedobnak egy pisztolyt is a szereplők közé