téma / vakmajom

Venezuela: Apokalipszis most

» » idegen tollak

Ez a végső stádiuma a venezuelai állam összeomlásának: nincs hús, nincs liszt, nincs vécépapír, nincs gyógyszer, nincs áram, 700% infláció, utcai fosztogatások és nyílt erőszak, gyilkosságok, az emberek élelmiszer híján kutyákra, macskákra, madarakra és bármire vadásznak, amit meg lehet enni. Caracasban 2015-ben 119 gyilkosság jutott 100 ezer emberre.
Vakmajom - Laujar de Andarax

» » idegen tollak

A piacon összesen 2000 olyan ingatlan van, ami megfelel a támasztott kritériumoknak, ezeknek az ára azonnal 10-20%-ot emelkedett, és ez csak a kezdet. A megvásárolható ingatlanoknak használatbevételi engedéllyel kell rendelkezni, a piacon meg alig van ilyen, az új építésekből, ha elindulnak, majd csak 2017-ben meg 2018-ban lesz megvehető lakás, garantálható, hogy majd tülekedni fognak az ingatlanokért. Ha 500 új lakásra jön 5000 vevő, mi lesz a következmény?


Vakmajom: A haramiaállam bukása

» » idegen tollak

A mai tömegdemokráciák tankönyvekbe kívánkozó zsákutcája Venezuela, az iskolázatlan választók többsége tartósan megszavazza azt, ami rossz neki, és lelkesen asszisztál a saját kifosztásához – megfejelve azzal, hogy a normálisabbja rég elhagyta Venezuelát.Vakmajom - Itália

» » idegen tollak

Itáliában nagy jelentőségű dolgok zajlanak rövid időn belül: Renzi megpróbálja strukturálisan megreformálni a „megreformálhatatlan᾿ országot, számos elemében ortodox neoliberális, verseny- és munkaerőpiac-élénkítő programot megvalósítva. 1948 óta a legnagyobb alkotmányreformot csinálják, megkurtítják a felsőház és mindenféle kamarák jogait.


Vakmajom 330

» » idegen tollak

Mérföldkőnek tekinthető, hogy az észt átlagfizetés immár tartósan átlépte az 1000 eurót és gőzerővel zárkózik fel a gazdaság Európa fejlettebb régióihoz: egyértelműen a legsikeresebb posztkommunista állam. A recept pofonegyszerű: maradéktalan jogállam, a jog szigorú uralma, nagyon kicsi állami újraelosztás, minimális bevatkozás a gazdaságba.


Vakmajom 195

» » idegen tollak

Továbbgondoltam a megalapozott axiómát, miszerint minden migráns 1,2 állást hoz létre ott, ahova migrál. Ezek szerint a politikai blöffként korábban emlegetett „1 millió új munkahely᾿-hez nem kéne más, mint 830 000 bevándorló és hopp, meg is lenne az 1 millió új munkahely.


Mordori békekölcsön

» » idegen tollak

Annyira nincs lóvéja az oroszoknak, hogy lakossági kötvényt akarnak kibocsátani a Krímbe megépítendő hídra, ebből a megaprojektből (4 milliárd dollár, persze a korrupciós felár miatt egyre több) se lesz semmi - nagy veszteség a kleptokráciának, hiszen így nem tudnak miből lopni.